Bağırsakların temel ilacı! İftardan sonra çayla birlikte 2 tane yiyin...

Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olabilen bir besin, iftardan sonra çay ile birlikte tüketildiğinde birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Öte yandan alternatif tıbbın gözdesi olarak da görülebiliyor. Ayrıca bağırsak sistemine en yararlı besinler arasında gösterilebiliyor. Detaylar haberimizde...

Kuru incir, iftardan sonra çayla birlikte 2 tane tüketildiğinde sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Ayrıca özellikle bağırsak sistemine faydalı olabiliyor. Nitekim kuru incir, alternatif tıbbın gözdesi olan besinler arasında işaret edilebiliyor.

KURU İNCİRİN BAĞIRSAKLARA OLAN ETKİSİ

Uzmanlar, fonksiyonel bozukluklara karşı lif kaynağı olan besinlerin hem iftarda hem de sahurda tüketilmesini önerebiliyor. Ayrıca bağırsakların içerdiği lifle aynı sisteme sahip olabilen kuru incirdeki lif, sağlık açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor.

Fonksiyonel hareketliliğin artmasına yardımcı olabilen kuru incir, kabızlığı önleyebiliyor. Ayrıca bağırsak hareketlerinin dengelenmesinde yardımcı olabiliyor. Ek olarak kuru incir, bağırsakların temel ilacı olarak görülebiliyor.

Bağırsakların bozulması, vücudun çökmesine sebep olabilir. Bu nedenle iftar sonrası özellikle çayla birlikte kuru incir tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü çayla birlikte tüketilen kuru incir, çayın barındırdığı vitaminleri hızlıca emzimleyerek vücudun ihtiyaç duyduğu alanlara dağıtabilir.

Dikkat: Bağırsaklara faydalı olabilen kuru inciri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.