Bağırsakları delip iç organlara zarar veriyor! Aç karnına tüketildiğinde felakete neden olan besinler

En sevilen öğün olan kahvaltıda direk tüketilen bazı besinler ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkartır. Aç karnına başlanılan bu öğünde uzmanlar uzak durulması gereken besinlerin olduğunu vurguladı. Çoğu kişinin sağlıklı bildiği bu besinler aç karnına tüketildiğinde kabusa neden olur. İşte aç karnına tüketildiğinde felakete neden olan besinler

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Sabahları vücut tamamen boşalmış bir halde uyanır. Organlar akşam uyurken uzun soluklu bir çalışmadan geçtiğinden vücutta besin bulunmaz. Bu yüzden ilk uyandığımız saatlerde midemizde boşluk hissederiz. Hemen bir şeyler atıştırarak boşluğu doldurmaya çalışırız. Ancak uzmanlar bu davranışın yanlış olduğu konusunda uyardı. Aç karnına tüketilen bazı besinlerin ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkartabilir.

İŞTE AÇ KARINA TÜKETİLDİĞİNDE FELAKETE NEDNE OLAN BESİNLER

YOĞURT

Faydaları saymakla bitmeyen yoğurt, aç karnına tüketildiğinde midedeki asit miktarını artırır. İçerdiği laktik asit bakterileri mide asidinin mide duvarına zarar vermesine yol açar. Bazı uzmanlar bunu alışkanlık haline getiren bireyleri ölümcül sonuçların beklediği konusunda uyardı. Aksi halde asit oranı artıkça midenin delinme oranı da yükselir. Bu yüzden uzmanalar yoğurdu yemekten sonra tüketilmesini tavsiye eder.

YAĞLI HAMURLU BÖREKLER

Kahvaltıların vazgeçilmesi olarak görülen börekler aç karnına direk tüketildiğinde midenin işlevselliğini bozar. Ayrıca yağlı olan bu ürünler mide zarını hassaslaştırır.

GAZLI İÇECEKLER

Yemeklerle bile tüketildiğinde zararlı olan gazlı içecekler, yemekten önce tüketildiğinde yemek borusunu tahrip eder. Uyurken yemek borusunda biriken gazla birleşen bu asitli içecekler mide kapağındaki kasın işlevselliğini bozarak. Kabızlığa yol açar.

BAHARATLI YEMEKLER

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi baharatlar aslında alternatif tıbbın ilaç deposudur. Ancak yüksek oranda ve aç karnına vücudun bunlara maruz kalması sağlık sorunlarına neden olabilir. İçerdikleri maddeler nedeniyle bağırsaklardaki flora miktarını bozar. Bu da sindirim sorunlarına davetiye çıkartır. Dikkat edilmediğinde bağırsak düğümlenmesinden kolon kanseri gibi riskli süreçlerin yaşanmasına yola açar.

DOMATES

Doğada bulunan güçlü antioksidanların başında gelir. Yüksek oranda likopen içeren domates aynı zamanda güçlü bir asidik maddedir. Bu yüzden aç karnına tüketilmemesi gereken bir besindir. Özellikle uzmanlar anneleri bu konu da uyarır. Aç çocuklarına domatesi tuzlayıp vermeleri sindirim sorunlarına yol açar. Mide ve bağırsaklarda delinmeler yaşanabilir. Bu da sızıntıya neden olur. Bağırsak ve mide de yaşanan sızıntı iç organların hepsine zarar verir.