Hilal Çakır
Kuru kayısı ve kuru erik metabolizmayı hızlandırıyor. Kurumuş bağırsakları ise harekete geçiriyor. Peki kabızlığa son veren tarif nasıl yapılır?
KAYISI MARMELATI
Kayısı, lif ve potasyum bakımından zengin bir meyvedir. Lif, dışkının yumuşamasına ve bağırsaklardan daha kolay geçmesine yardımcı olurken, potasyum, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Kayısı marmelatı, bu iki besin kaynağını tek bir lezzetli tarifte birleştirir.
Malzemeler:
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru erik
1 adet elma
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Yeterince su
Yapılışı:
Kuru kayısı ve kuru erikleri yıkayın ve yumuşayana kadar suda bekletin.
Yumuşayan kuru meyveleri, elmayı ve yulaf ezmesini bir blendera alın ve püre haline getirin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte pişirin.
Marmelat kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan marmelatınızı gün boyunca 2 tatlı kaşığı kadar tüketin.