Kabızlık çağımızın sorunu. Katı beslenme tarzı kabızlığı tetikliyor. Peki hangi besinler bağırsakları çalıştırıyor? İşte yanıtı...
PANCAR
Lif kaynağı bakımından zengin olan pancar bağırsakların çalışmasında etkin rol oynar.
YOĞURT
Yoğurt, probiyotik olarak da bilinen dost bakterilerin mükemmel bir kaynağıdır. Tam yağlı yerine az yağlı yoğurtları tüketmeye özen gösterin.
KOMBU ÇAYI
Fermente edilmiş bir çay olan kombu çayı sindirim sağlığını iyileştirmektedir. Aynı zamanda yapılan araştırmaya göre mide ülserlerinin iyileşmesine katkıda bulunabileceğini göstermiştir.
ZENCEFİL
Zencefil, yağ yakımını hızlandırmada ve sindrim sistemini çalıştırmada oldukça etkilidir.
ELMA
Dışkı hacmini arttırır ve bu nedenle kabızlık ve ishali gidermek için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca bağırsak enfeksiyonları riskinin yanı sıra kolonda iltihaplanma riskini de azalttığı gösterilmiştir.
REZENE
Rezene ayrıca sindirim sisteminizdeki düz kasları gevşeten bir antispazmodik madde içerir. Bu eylem şişkinlik, gaz ve kramp gibi olumsuz sindirim semptomlarını azaltabilir.
KEFİR
Yoğurttaki probiyotikler gibi kefir kültürleri de laktozun sindirilmesine yardımcı olarak şişkinlik, kramp ve gaz gibi laktoz intoleransı ile ilişkili bazı olumsuz yan etkileri azaltır.
ROKFOR PEYNİRİ
Canlı, cıvık, kokulu Fransız peyniri, bağırsak bakterilerinizi hızlandıracaktır - ancak ölçülü olarak yiyin. Salatalara ekleyin veya ekşi mayanızın üzerine yayın. Tüm bakterilerin yararlı olması için sindirimden sağ çıktıkları garanti edilemezken, diğer özelliklerin sindirim sırasında bazı bakterilerin korunmasına yardımcı olduğuna inanılmaktadır.