Bulgur pilavı tarifi! Bağırsakları çalıştırıyor

Bulgur pilavı tarifi arayanları kısa bir bulgur yolculuğuna çıkarıyoruz. Yüksek lif içeriğine sahip olan bulgur bağırsakları motor gibi çalıştırıyor. Yarım su bardağı haşlanmış bulgur 76 kaloridir. Bulgur pilavının püf noktası ise bulgurun ve tereyağının kalitesidir. İşte bulgurun faydalarından bulgur pilavı tarifine kadar tüm detaylar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bulgur pilavı tarifini araştırıyoruz, bulgur pilavını yapıyoruz, yiyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü bulgurun faydası ne? Bağırsakları çalıştıran bulgur pilavının tarifini yazarken kalorisinden bulgurun faydalarına kadar her detayı kaleme aldık. Sizi kısa bir bulgur pilavı yolculuğuna çıkarıyoruz.

BULGUR PİLAVI TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ

1 orta boy soğan

1 adet yeşil biber

Tuz

2,5 su bardağı kaynar su

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.

Soğanlar pembeleşince bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Sade bulgur pilavı hazır. Afiyet olsun...

BULGUR PİLAVI SERVİS ÖNERİSİ

Bulgur pilavını mantarlı, nohutlu, etli ya da tavuklu yapabilirsiniz.

BULGUR PİLAVININ PÜF NOKTALARI

Bulgur tanelerinin sarı olmasına ve içerisinde taş olmamasına dikkat edin.

Bulgur pilavının altını kapatmadan önce bir tur karıştırın.

Bulgur pilavının püf noktası lezzet için tereyağının kalitesidir.

Eklediğiniz su fazla olursa pilavınız yapış yapış olabilir.

BULGURUN FAYDALARI

Yüksek lif içerdiğinden sindirimi harekete geçirir, bağırsakları çalıştırır.

Tok tutar, kilo verirken yardımcı olur.

Kanser riskini azaltır ve koroner kalp hastalığını önlemeye yardımcı olur.

Son on yılda yapılan çok sayıda çalışma, daha fazla tam tahıl yemenin tip II diyabet oranlarının azalmasına yol açtığını göstermiştir.

Tam tahıl yemek, daha sağlıklı kan şekeri seviyeleri ve gelişmiş insülin duyarlılığı ile ilişkilendirilmiştir ve bu da diyabet gibi durumların yönetilmesine yardımcı olur.

Kan şekerinin dengelenmesi açısından faydalıdır.

Kalp sağlığını korur.

DİKKAT!

Eğer vücudunuz glutene karşı hassassa ya da buğdaya alerjiniz varsa bulgurlu buğday yemekten kaçınmalısınız.

YARIM SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BULGURUN DEĞERLERİ

Kalori: 76

Lif: 4 gram

Protein: 3 gram

Sodyum: 5 miligram

Yağ: 0 gram

Kolesterol: 0 gram

Karbonhidratlar: 17 gram

Şeker: 0 gram