Bağırsakları boşaltan bitki! Ne gaz ne kilo kalıyor

Fazla kilolara bir de gaz ve şişkinlik eklenince hem sancı oluyor hem de kötü bir görünüm oluyor. Bu yüzden bağırsakları boşaltan bitkilerin çayından ve suyundan yararlanabilirsiniz. İşte sindirimi motora bağlayan, bağırsakların ilacı olan bitkinin adı ve faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bağırsaklar vücudun 2. Beyni diye tanımlanıyor. Çünkü buradaki bir tıkanma tüm metabolizmayı kilitliyor. Bağırsakları boşaltan bitkilerden biri de rezene. Rezene sindirime yardımcı ve gaz giderici özelliğiyle bilinen bir bitkidir. Hatta hamile olanlara rezene çayı sık sık önerilir.

REZENENİN FAYDALARI

Rezene Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bir bitkidir. Antibakteriyel özelliklere sahip olan bu bitkinin çayı tüketilebiliyor.

Bu bitki, uyarıcı gaz giderici etkisi ile sindirim sırasında gıdanın fermantasyonunu durdurmaya yardımcı olur, böylece gaz oluşumunu önler, şişkinlik ve nefes alma hissini azaltır.

Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve A, B, C ve E vitaminleri açısından zengin olup sindirime yardımcı olur ve bağırsak geçişini kolaylaştırır.

Genel olarak bağışıklık sistemini korur ve aynı zamanda kardiyovasküler hastalıkları da önler.

Rezene aynı zamanda sakinleştirici bir ilaçtır. Rezene, anksiyetenin ve buna bağlı psikolojik ve fiziksel semptomların tedavisinde kullanılan bir bitkidir.