AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kış aylarının en sevilenleri arasında yer alan karnabahardan yapılan yemeklerle akşam sofralarını şenlendirebilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen karnabahar özellikle bağırsak sistemini çalıştırır. Kışın tembelleşen sindirime etkili olan karnabahar bağırsakları yumuşatır. En sağlıklı besinler arasında yer alan olan karnabaharın bu tarifi sayesinde zaman kaybına uğramadan akşam yemeğiniz sofranızdaki yerini alır.
Ailecek kurulan sofralarda tüketilen fırında karnabahar yaparken bazı püf noktalar var. Bunlardan biri de beşamel sos ve krema karıştırılır. Fırında makarnaya en çok yakışan beşamel sostur.
MALZEMLER
Yarım kilo karnabahar
Bir adet yumurta
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir yemek kaşığı un
Bir su bardağı süt
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz
YAPILIŞI
Karnabaharları kökleri kısmından parçalara ayırın yıkayın.
15 dakika derin bir tencerede kaynatın.
Akabinde süsüp bir kasede kırdığınız yumurtayı karıştırın ve karnabaharları yumurtaya bandırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Fırına verip yaklaşık orada da 15 dakika bekletin.
Bu sırada bir tencereye tereyağını koyup unu ilave edip kavurun.
Ardından süt, zeytinyağı, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın
Krem kıvamına gelen sosu karnabaharın üzerine dökün.
Yeniden fırına verin.
Yaklaşık 20 dakika pişirin sonra çıkartın.
Yemeğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...