Bağırsak sisteminin dostu! Fırında karnabahar nasıl yapılır?

Lif bakımından zengin besinler arasında yer alan karnabahardan yapılan en lezzetli yemek tarifini sizler için derledik. Yapımı da oldukça basit olan fırında karnabaharla akşam yemeği düşünme zahmetinden de kurtulmuş olursunuz. Peki fırında karnabahar nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış aylarının en sevilenleri arasında yer alan karnabahardan yapılan yemeklerle akşam sofralarını şenlendirebilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen karnabahar özellikle bağırsak sistemini çalıştırır. Kışın tembelleşen sindirime etkili olan karnabahar bağırsakları yumuşatır. En sağlıklı besinler arasında yer alan olan karnabaharın bu tarifi sayesinde zaman kaybına uğramadan akşam yemeğiniz sofranızdaki yerini alır.

Ailecek kurulan sofralarda tüketilen fırında karnabahar yaparken bazı püf noktalar var. Bunlardan biri de beşamel sos ve krema karıştırılır. Fırında makarnaya en çok yakışan beşamel sostur.

FIRINDA KARNABAHAR NASIL YAPILIR?

MALZEMLER

Yarım kilo karnabahar

Bir adet yumurta

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir yemek kaşığı un

Bir su bardağı süt

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber, tuz

YAPILIŞI

Karnabaharları kökleri kısmından parçalara ayırın yıkayın.

15 dakika derin bir tencerede kaynatın.

Akabinde süsüp bir kasede kırdığınız yumurtayı karıştırın ve karnabaharları yumurtaya bandırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Fırına verip yaklaşık orada da 15 dakika bekletin.

Bu sırada bir tencereye tereyağını koyup unu ilave edip kavurun.

Ardından süt, zeytinyağı, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın

Krem kıvamına gelen sosu karnabaharın üzerine dökün.

Yeniden fırına verin.

Yaklaşık 20 dakika pişirin sonra çıkartın.

Yemeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Fast Food mekanlarından daha orijinal tarif! Çıtır çıtır elma dilimli patates kızartması nasıl yapılır?