Bağırsak florasını mahveden 3 alışkanlık

Bağırsakların düzgün çalışması çok önemli. Bağırsak düzgün çalışmadığından sindirim bozukluğu olur. İşte detaylar...

Kabızlık zor bir hastalık. Kabızlığın olmaması için yeterli miktarda su içmek gerekir. İşte bağırsak florasını bozan 3 hata...

1. Çok az su içmek

Sağlığımız için her gün yaklaşık 1,5 litre su veya şekersiz çay içmeliyiz. Bu miktar fiziksel çalışma, ısı ve spor ile 2-3 litre olabilir. Ancak günlük içme miktarımıza her zaman ulaşamıyoruz. Kural olarak, önce baş ağrısı ve konsantrasyon sorunları ile sıvı eksikliğini fark ederiz. Ancak sindirimimiz de zarar görür. Çok az su içersek vücut dışkıdan su kaybeder ve kabızlık oluşur.

2. Çok az lif tüketmek

Diyet lifleri çok yönlüdür. Diğer şeylerin yanı sıra kan basıncımızı düzenleyerek kardiyovasküler sistemimizi korurlar. Bağırsaklarımızın ayrıca meyve ve sebzelerde, tahıllarda ve baklagillerde bulunabilen liflere ihtiyacı vardır. Bir yandan, kaba yem tokluk hissimizi arttırır, iyi bağırsak bakterileri için besin görevi görür ve sindirimi destekler. Kabaca ortalama bir hesaplamayla erkekler günde yaklaşık 25 gram ve kadınlar 23 gram lif tüketir diyebiliriz, ancak lif alımı için kılavuz değer 30 gramdır.

3. Çok az çiğnemek

Çok aç hissedersek, hızla yemek yeriz ve çiğnemek için yeterli zaman ayırmayız. Her lokmayı iyice çiğneyerek parçalamalısınız. Bu, sindirim sisteminiz için sindirimi kolaylaştırır ve besinlerin emilimini destekler. Yemek için yeterli zaman ayırmanın bir başka artısı: Yaklaşık 15 dakika sonra kendinizi tok hissedersiniz. Yani daha yavaş yerseniz, daha çabuk doyduğunuzu hissedeceksiniz.