Bağırsak florasını baştan inşa ediyor! Bu baharatı yoğurda katın, mum gibi eriyin

Yoğurtlu kimyon zayıflamayı sağlıyor. Kimyon bağırsakları canlandırıyor. Peki kimyonlu yoğurt neden faydalı?

Demir depolarını dolduran yoğurt ve kimyon birçok şifası var. Kimyon baharatı suya veya yoğurda katılıp tüketilebilir. Peki ne işe yarar?

YOĞURT VE KİMYON KÜRÜ

1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım yemek kaşığı kimyonu karıştırarak her akşam yemeğinden sonra düzenli olarak tüketin. Peki, bunu tüketmenin faydaları neler? İşte cevabı...

YOĞURT VE KİMYON KÜRÜNÜN FAYDALARI NELER?

Yemekten sonra 1 kaşık yoğurt ve kimyon kürü yemek, besinlerde bulunan yağların vücuda tutunmasını engelleyip, hazımsızlığı giderir ve gaz sorununu önler.

Laktik asidi fazla olan yoğurt kemik ve kas gelişimine katkıda bulunur. Buna ek olarak organların hücrelerinin gelişmesine de destek olur.

Bağırsak florasını dengeleyen yoğurt, sindirim sistemi yolu hastalıklarını önler.

Virüs ve bakterilere karşı bağışıklığı güçlendiren yoğurdu uzmanlar mutlaka tüketilmesi konusunda öneriyor.

Aynı zamanda kimyon da folat, tiamin ve E vitamini içerir. Yoğurt gibi kimyon da sindirim hastalıklarının yaşanmasını engeller.

Demir bakımından çok zengin olan kimyon, kan değerlerinin artmasını sağlar. Bu ikili bir araya geldiğinde ise sağlayacakları faydalar artar.

DİKKAT!

Herhangi bir hastalığı olan kişilerin bu kürü kullanmaması veya kullanmadan önce doktoruna başvurması gerekmektedir. Ayrıca yaşlı, bebek ve çocuklar ile ishal ve kusma gibi şikayeti olanların da tüketmemesi veya tüketmeden önce doktoruna danışmanı gerekmektedir.