Ayvayı tereyağında pişirin! O kış hastalığından eser bırakmıyor! Yaprağı da kokusu da ilaç

Sevilen kış meyvesi ayvanın yaprağı da kendisi de doğal ilaç. Özellikle tereyağında pişirilen ayva, en çok şikâyet edilen kış hastalıklarına fayda sağlıyor. Bunun yanında ayva yaprağı da kalp ağrılarına iyi geliyor. İşte doğadan gelen mucizevi meyve olan ayvanın faydaları…

Ayva sadece kış habercisi değil aynı zamanda tedavi eden bir meyve. Çünkü ayva kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor.

TEREYAĞINDA PİŞİRİLEN AYVANIN FAYDASI

Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelir.

AYVA KOMPOSTOSUNUN FAYDASI

Ayvadan hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir.

Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir.

AYVA YAPRAĞININ FAYDASI

Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

AYVANIN DİĞER FAYDALARI

Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır.

Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.

Harareti ve ishali keser.

Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.

Vücudun gelişmesine yardım eder.

Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar.

Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında tedavi edici olarak görev üstlenmekte, cinsel arzuyu kuvvetlendirmektedir.

Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır.

Ayva kokusu kalp ve dimağı kuvvetlendirir.

DİKKAT!

Herhangi bir hastalığı olanlar, hamileler mutlaka doktoruna danışarak tüketmelidir.

Yiyen doktora gitmez! Canan Karatay sağlıklı bağırsak sırrını açıkladı