Ayvaya limon sıkanlar yaşadı! O hastalığın ilacıymış

Kış meyvelerinden biri olan ayvayı birçok insan severek tüketiyor. C vitamini bakımından zengin bir meyve olan ayva sindirimi kolaylaştırarak tokluk hissi veriyor. Ayvayı vücutta daha etkin kılmak için ise limondan yardım alabileceğinizi biliyor muydunuz? Limon içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa çözüm oluyor. Ayva ve limon ikilisi hastalıklara adeta doğal ilaç görevi görüyor. Ayvaya iki damla limon sıkanlar yaşadı. İşte ayvaya iki damla limon sıkınca etkilerine inanamayacaksınız…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kış meyvelerinden en çok tüketilenlerden biri olan ayva, C vitamini açısından zengindir. Ayva yüzyıllar boyu gerek ilaç gerekse güzellik sektöründe sıkça kullanıldı.

AYVA GÜN BOYU TOKLUK HİSSİ VERİR

Lif açısından oldukça zengin olan ayva, gün boyu tokluk hissi veriyor. Ayrıca sindirim sistemini kolaylaştıran ayva, bağırsak sağlığında da oldukça yardımcı olabiliyor. Kabızlık sıkıntısı çeken kişilere genellikle ayva tüketmeleri öneriliyor. Öte yandan öksürük, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da vücuda kalkan görevi görüyor.

CİLT SAĞLIĞINDA AYVA ETKİSİ

Ayvanın içerdiği antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerini koruyabiliyor ve yenileyebiliyor. Ayva düzenli olarak tüketildiğinde cilt tonunu eşitleyebiliyor ve parlaklık verebiliyor. Aynı zamanda ayva, cildi gençleştirme etkisiyle de öne çıkıyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Ayva içerdiğindeki fenolik bileşikler ve C vitamini sayesinde kanser hücrelerinin yayılmasını önleyebiliyor. İçerdiği antioksidanlar sayesinde ayva, kanser riskini azaltıyor ve kalp damar sağlığını koruyor. Öte yandan ayva saçların uzamasına yardımcı olmadan vücudun virüslere karşı korunmasına kadar birçok probleme deva oluyor.

AYVAYA LİMON SIKANLAR YAŞADI

Sert yapısından dolayı ayva yemek zor olabiliyor. Bu sebeple ayva yemek için tahta kaşık ve limondan yardım alabilirsiniz. Tahta kaşık ile ayvanın dış kabuğuna vurduğunuzda, yapısı biraz yumuşayabilir. Böylece ayvanın sertliği biraz olsun azalabilir. Ayvayı kesmek için bıçak yerine tahta kaşık ile oyuklar açabilirsiniz. Böylece ayvayı daha yumuşak ve kolay tüketebilir, sindirebilirsiniz. Ayrıca ayva yemenin diğer bir püf noktası ise limon olabilir. Ayvanın üzerine sıkacağınız bir iki damla limon ayvanın kuruluğunu alarak boğazınıza yapışmasının önüne geçer. Ayrıca isteğe bağlı ayvanın üzerine kaya tuzu da serpebilirsiniz.