Ayva tatlısı tarifi! Püf noktası ayvaları limonlu suda bekletmek

Kış ayvalarını en iyi değerlendirmenin yolu ayva tatlısı tarifini denemek. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısının püf noktası ayvaları limonlu suda bekletmek. İşte kışa uygun ayva tatlısı tarifi ve malzemeler…

Ayva tatlısı tarifi kışın en çok tercih edilen ve araştırılan tatlı tariflerinden biri. Ayva tatlısı kolay bir tatlı. Fakat her tatlıda olduğu gibi birkaç püf noktası bulunuyor.

Kış ayvalarını değerlendirmek için iyi bir tercih olan ayva tatlısının püf noktası ayvaları limonlu suda bekletmektir. İşte ayva tatlısı tarifi ve malzemeleri

AYVA TATLISI MALZEMELERİ

2 adet büyük boy ayva

1 adet çubuk tarçın

8 yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay bardağı vişne suyu

1 su bardağı su

5 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

Ayva tatlısı tarifi için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar limonlu suya atılır. Ardından teker teker çıkararak ayvaların tencerede düz durması için alt kısımdan kesilir. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.

Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir.

Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.

Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.

Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.

AYVA TATLISININ PÜF NOKTASI

Ayvaları limonlu suda bekletin. Soyarken de sert kısımları alın, böylece tatlı yumuşak olur.

En kolay 3 kahvaltılık tarif: Omlet, kahvaltılık pizza ve yulaflı ezme

Arkadaşla evlenmenin avantajları

Kar seven 3 burç