Ayrılık sonrası pişmanlık hissi veren durumlar! Sakın yılmayın

Her şeyin bir bedeli oluğu gibi ayrılıkların da bir sonucu var. İlişkiler bittikten sonra duygusal boşluklar ve sancılar yaşanabilir. Peki ayrılık sonrası duygu durumları hangi hatalara sürükleyebilir?

İlişkilerin nasıl başladığından çok nasıl bittiği daha önemlidir. Çünkü izlediğiniz bir dizinin dahi sürecini değil finalini hatırlarsınız. Peki ayrılık sonrası hangi can sıkıcı durumlar yaşanabilir?

Partnerinizi reaktif bir durumda bırakmak

Bazen, deneyimi gerçekten işlemeye zaman bulamadan, ilişkileri heyecanlı bir anın hararetinde bırakırız. İnsanlar bu şekilde ayrıldıklarında, bazen ilişkiyi düzeltmeye veya üzerinde çalışmaya yetecek kadar uzun süre ilişkide kalmadıkları ve nasıl ilerleyecekleri konusunda tepkisel olmayan bir sonuca varamadıkları için pişmanlık duyarlar.

Çok uzun süre kalmak

Bazen pişmanlık, uzun zaman önce ayrılmanın daha iyi olacağını ve sizin için sağlıklı olmayan ve değişmesi muhtemel olmayan bir kişi veya durum için büyük miktarda zamanı boşa harcadığınızı bilmekten kaynaklanır. Ancak bunun sizin için sağlıklı veya uzun vadede arzu edilir bir şey olmadığını bile bile kaldınız.

Kendi değerlerinizi yok sayacak davranışlarda bulunmak

Çoğumuz için gerçek kendimiz olmak önemlidir. Kendi değerlerinizi ihlal ettiğinizde, bu konuda kendinizi iyi hissetmeniz zordur. Örneğin, sadık olmaya değer veriyorsanız ve aldattıysanız ya da bu değerle bağdaşmayan bir davranışta bulunduysanız, büyük bir pişmanlık duyabilirsiniz.

Kimliğinizi ve özsaygınızı kaybetmek

İlişkiyi sürdürmeye çalışmak için kendi ahlaki pusulanızdan taviz verirseniz, bu sizi kim olduğunuzu ve buraya nasıl geldiğinizi sorgulamaya itebilir.

Başkalarını incitmek

Bazen bir ayrılığın duygusal acısını yaşarken başkalarına zarar verebiliriz. Ailenizi, arkadaşlarınızı, iş arkadaşlarınızı ve çocuklarınızı incitmiş olabilirsiniz. Ayrılığınız sırasında dolaylı olarak zarar gören sevdiklerinizin parçalarını toplamaya çalışmak sizde pişmanlık bırakabilir.

Çıplak gerçek

Bir ayrılıktan dolayı pişmanlık duyabileceğiniz pek çok şey vardır, çünkü çok büyük bir acı ya da duygusal çalkantı içindeyken genellikle en iyi halimiz gibi davranmayız. Romantik bir ayrılığın ardından duyulan pişmanlıklar genellikle, ilişkiniz sırasında farklı bir sonuç yaratmak için farklı seçimler yapmış olmayı dilemek etrafında yoğunlaşır.

Gerçek şu ki, her zaman seçimleriniz aracılığıyla hayatınızı değiştirebilirsiniz. Bazen bir ilişkide kendimizi daha kötü hissetmemize neden olan seçimler yaparız; hatta bunu o zaman biliyor olabiliriz, ancak yardım alamamış veya değişmemize yardımcı olacak adımlar atmamış olabiliriz. Bu nedenle, o günden sonra sahip olduğunuz bilgilerle en iyi seçimleri yaparak her günü olabildiğince dürüst yaşamaya çalışın. Zamanla mümkün olan en tatmin edici hayatı böyle yaratabiliriz.