Ayrılık sonrası yapılacak en önemli hatalardan birisi, acıyı kuvvetlendirecek şeylere yönelmektir. Eve kapanmak, kimseyle konuşmamak ve yalnız kalmak, acılı müzikler dinleyerek ağlamak gibi tetikleyici hareketlerden kaçınılmalıdır. Her acı gibi ayrılığında bir yas süreci vardır. Ayrılığı atlatmak için ne yapılmalı? Genel olarak şu şekilde özetleyebiliriz:
Eğer imkânınız varsa bir süre uzman desteği alabilirsiniz. Bunun dışında güvendiğiniz aileniz ve arkadaşlarınıza bu durumu ifade edebilir ve yardım alabilirsiniz.
Bakış açısı ve düşünceleri değiştirebilmek, ayrılık acısını sonlandırmak için oldukça önemlidir. Aynı zamanda ayrılık acısı çekenin bir tek kendiniz olduğunu düşünmemelisiniz. Bu hayatta ayrılık yaşayan ve hayatına devam eden birçok insan bulunmaktadır.
Çalışma hayatınız yoksa, ayrılık sonrasında yepyeni bir hayat planı yapmak ve hatta çalışmaya başlamak, düşüncelerinizi farklı bir yöne çekecektir.
Eski partnerinizi hatırlatan her şeyi silmeye başlayın. Fotoğraflar, hediyeler ve ne onu hatırlatan her şeyi hayatınızdan çıkarın.
Bu deneyimin sonucunda neler öğreneceğinizi veya nasıl gelişebileceğiniz hakkında düşünün. Böylece gelecek ilişkiniz için daha emin adımlar atabilirsiniz.
Uzun Süren İlişkiden Ayrılmak
Uzun süreli ilişkilerde zamanın büyük bir kısmını birlikte geçirdiğiniz için ilgi alanları, aktiviteler gibi durumların ortak olması gayet normaldir. Fakat ayrılık sonrasında eski sevgilinizle beraber gittiğiniz yerlere gitmek, aynı aktivitelere devam etmek, kendinizi daha kötü hissetmenize yol açabilir. Bu sebeple yeni insanlarla tanışıp farklı hobiler edinebilirsiniz. Mesela daha önce hiç denemediğiniz yeni hobiler edinebilirsiniz. İlişkiniz sürecinde yapmayı hedeflediğiniz ancak ilişkinizden dolayı yapmadığınız aktiviteler varsa artık bol bol zaman ayırabilirsiniz.
Ayrılık Acısı En Fazla Ne Kadar Sürer?
Kadınlar ve erkekler ayrılık acısını ne zaman hisseder? Aynı zamanda ayrılık acısı en fazla ne kadar sürer? Sorusunu ele aldığımız zaman bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterir diyebiliriz. Bazı durumlarda yas süreci normal şartlar altında ortalama 6 aydır. Bu sürecin hızlı sonlanması ise kişilerin çabasına bağlı diyebiliriz. Ancak yas tutma süreci, nadirde olsa doğrusaldır.