Ayrılık acısı nasıl geçer?

Biten ilişkilerin ardından herkes farklı bir duygu durumu yaşar. Bazı insanlar bu süreci kolay bir şekilde atlatırken, bazı kişiler yaşanmış yoğun duygularını yok sayamaz ve biten ilişkinin ardından ayrılık acısı ağır basar. Kişi adeta yas tutar. Peki, yoğun duygularla dolu bir ilişki sonrası ayrılık acısı nasıl geçer? Ayrılık sonrası hangi hisler oluşur? Ayrılık acısı nasıl hafifler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Her biten ilşiki bir enkaz. Anılar kalır. Sevgi kalır. Kimisi bu enkazdan kolaylıkla ayağa kalkarken kimisi ruhuna ağır yaralar alır. Elbette ilişkinin bitmesiyle duyguların bitmesi aynı zamanda olmayabilir. Peki, yoğun duygularla dolu bir ilişki sonrası ayrılık acısı nasıl geçer? Ayrılık sonrası hangi hisler oluşur? Ayrılık acısı nasıl hafifler? Cevabı haberimizde...

HİSLERİNİZİ SUÇLAMAYIN

Uzmanlara göre, ayrılık sonrası beyindeki hormonlar değişiyor. Ayrılık acısı, herkesin farklı boyutlarda yaşayabildiği, kimileri için oldukça zor bir süreç. Ayrılık sonrası olaylar üzerine tekrar tekrar düşünmek, aklınızı bu konunun dışında bir şeye odaklayamamak, ağlama krizleri ya da suçluluk duygusu oldukça normal. Her ilişki kendine özel anılar taşıdığı için ayrılık süreçleri de farklılık gösteriyor. Bazı kişiler için kolay geçen süreç, bazı kişiler için daha sancılı oluyor.

Yas olarak adlandırılan bu süreçte inkâr, öfke, korku, üzüntü ve pazarlık aşamalarından geçildiğini, bütün bunların sonunda ise kabul ve rahatlama geliyor. Bu süreçte en yaygın hata duyguların suçlanması. Oysa duygular özneldir. Kutsaldır. Bu dönemde ruhunuzu hırpalamak yerine ruhunuzu iyileştirmeye çabalamanız daha iyi olacaktır.

AYRILIK ACISI NASIL GEÇER ?

* Duyguların ifade edilmesi ayrılık acısını atlatmanın en sağlıklı yöntemlerinden biridir. Bunun için ne hissettiğinizi anlatmaktan çekinmeyin çünkü İfade edilmeyen düşünce ve duygular kişinin içinde yaşamaya devam eder.

* Yaşadığınız ilişkiden neler kazanıp kaybettiğinizi ve neler öğrendiğinizi yazın. Bu sayede yaşadıklarınıza daha objektif şekilde bakabilirsiniz.

* Aile ve arkadaşlarınızla daha sık görüşün, bu sayede kendinizi daha az yalnız hissedersiniz.

* Gelecekle ilgili olumlu düşünün, hayal edin. Bu şekilde motivasyonunuz da artar.

* Bu süreçle tek başınıza başa çıkmakta zorlanıyorsanız profesyonel bir uzmandan destek almanız en sağlıklı ve doğru yol olacaktır.

* Her şeyi bir anda unutamazsınız. Bu nedenle kendinize zaman tanıyın ve şefkat gösterin.

* Yeni aktivitelerin deneyin. Hobilerinize, sevdiğiniz faaliyetlere zaman ayırın. Neşeli şarkılar dinleyip komedi filmleri izleyin. Bütün bunlar modunuzun yükselmesine yardımcı olur.