Ayna temizlemenin pratik yöntemi! Meğer bu kadar basitmiş

Ayna temizlemenin pratik yöntemleri birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü neredeyse herkesin evinde küçükte olsa bir ayna bulunuyor. Öte yandan zamanla ayna yüzeylerinde kirli bir görüntü oluştuğu da görülebiliyor. Bu nedenle temizlik ihtiyacı da ortaya çıkabiliyor. Ayrıca ayna temizlemenin pratik bir yöntemi de bulunuyor. İşte detaylar…

Günümüzde neredeyse herkesin evinde küçükte olsa bir ayna görmek mümkün olabiliyor. Ayrıca ayna yüzeylerinde kullanıma bağlı olarak el ve parmak izleri de oluşabiliyor. Bu nedenle ayna temizleme ihtiyacı da ortaya çıkabiliyor. Öte yandan zahmetli yöntemlerle ayna temizleyen birçok insan, ayna temizlemenin pratik yöntemlerini de araştırabiliyor.

Ayna temizlemenin pratik yöntemleri arasında gösterilebilen bir yöntem, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Çünkü ayna yüzeylerinde oluşan kirli görüntüyü kolayca temizleyebiliyor.

AYNA TEMİZLEMENİN PRATİK YÖNTEMİ

Ayna temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler uğraştırıcı olurken, öteki yöntemler kolayca gerçekleşebiliyor. Nitekim ayna temizlemenin pratik yolları arasında gösterilebilen bir yöntem; 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı bulaşık parlatıcısı, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı, su ve ayna temizlemede kullanılacak cam silme bezi veya mikrofiber bez ile gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

  • 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı bulaşık parlatıcısı, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ve su karıştırılarak bir sprey şişeye koyulur.
  • Güzelce çalkalandıktan sonra temizlenecek ayna yüzeyine sıkılır.
  • Ardından ayna, cam silme veya mikrofiber bez ile dikey ya da yatay hareketlerle silinir.
  • Not: Aynaların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki ayna temizlemenin pratik yöntemi, mevcut aynaya zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.