Aylarca saklanabilen domates sosu tarifi! Emine Beder'in defterinden

Emine Beder domates sosu tarifini sevenleriyle paylaştı. Aylarca dolapta kalsa dahi bozulmayan tarifi ev hanımları çok sevdi. Peki domates sosu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kahvaltılık domates sosunuzu evde yapabilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte Emine Beder'den domates soslu tarif...

EMİNE BEDER'İN DOMATES SOSU TARİFİ

10 kg domates için;

2 kg kırmızı kapri biber

3 baş sarımsak

Arzuya göre 1 demet nane

Arzuya göre 250 gr acı sivri biber

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

Damak tadına göre tuz

Hazırlanışı;

Biberleri yarıdan kesin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayalım (arzuya göre biberleri közleyip kabuklarını soyablirsiniz ben soymuyorum) tencereye alalm. Üzerine iri doğranmış domatesleri soyulmuş sarımsakları istersek nane ve acı sivri biberleri ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Üzerine tuz, şeker, sıvı yağ ekleyip el blendırıyla pürüzsüz kıvama getirelim ve sıcak halde Kavanozlara dolduralım. (kapak seviyesinden bir parmak eksik kalacak şekilde) ilk kez kullanılacak kapakları 3 kez sola sonra sağa doğru cevirip sıkıca kapatarak vakumlayın. Kavanozları bir tencereye düz oturtun kapakların üzerine geçecek kadar su koyun ve 5 dakika kaynatın Böylece tam anlamıyla vakumlanmış olursunuz