Ayakkabıdaki kötü kokulara ekonomik çözüm! Tek yaprağı yetiyor

Havalar ısındığında ayakkabıdaki kötü kokular da çekilmez oluyor. Özellikle spor ayakkabısı sevenler bu kötü kokularla baş etmek için spreyden keseye kadar binbir yöntem deniyor. Bir bitkinin yaprağıyla bu sorunu çözebilirsiniz. İşte ayakkabıdaki kötü kokulara ekonomik çözüm...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ayakkabılardaki kötü kokular sadece ayakkabıyı giyen kişiyi değil aynı zamanda çevresindekileri de rahatsız eder. Bu yüzden birçok kişi sprey, kese gibi farklı yöntemleri dener.

Ayakkabıdaki kötü kokuları gidermenin en ekonomik yolu defne yaprağı. Defne yaprağının kullanımı, inatçı kokulara karşı etkili bir yöntemdir.

AYAKKABIDAKİ KÖTÜ KOKULARI GİDERMEK İÇİN DEFNE YAPRAĞI NASIL KULLANILIR?

Ayakkabılarda defne yaprağı kullanımı son derece basit. Her ayakkabının içine birkaç kuru yaprak koyun ve gece boyunca bekletin. Defne yaprağı, antibakteriyel özelliği ve doğal kokusu sayesinde kokuları nötralize eder ve ayakkabılarınızın ferah kalmasını sağlar.

Ayakkabılarınızda sağlıklı bir iç mekan ortamı sağlamak için bu yöntem haftada bir kez tekrarlanmalıdır. Ayrıca bu faydalardan sürekli olarak yararlanmak isteyenler için defne yapraklarını ayakkabı kullanılırken bile ayakkabının içinde bırakmak tamamen mümkündür.

DEFNE YAPRAĞI NEDEN ETKİLİDİR?

Defne yaprakları, kötü kokularla mücadelede önemli rol oynayan antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bilinir. Aslında bu kokular çoğu zaman ayakkabının içindeki nemli ve sıcak ortamda bakteri ve mantarların çoğalmasından kaynaklanmaktadır.

Defne yaprakları bu ortamı kurutarak ve hassas bir şekilde parfümleyerek bu mikroorganizmaların gelişmesini etkili bir şekilde engeller.

AYAKKABILARIN YENİ KALMASI İÇİN PÜF NOKTALAR

Her kullanımdan sonra ayakkabılarınızı iyice havalandırdığınızdan ve kurutduğunuzdan emin olun. Kokularla mücadelede nem ana düşmandır.

İyi ayak hijyeni çok önemlidir. Ayaklarınızı düzenli olarak yıkayın ve gerekirse antibakteriyel sabun kullanın.

Değiştirilebilir tabanlıkların kullanılması ayakkabılarınızın taze kalmasına da yardımcı olabilir. Nemi emen ve ayakların nefes almasına izin veren pamuk veya bambu gibi doğal malzemelerden yapılmış tabanlıkları seçin.

Aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymeyin. Her çifte dinlenmeleri ve havalandırmaları için zaman vermek, kokuların oluşma olasılığını büyük ölçüde azaltabilir.