Ayakkabı kokusunun doğal çözümü! Oysa bu kadar basitmiş

Ayakkabı kokusu, insanları rahatsız eden durumlar arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından ayakkabı kokusunu önlemenin yöntemleri araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, pratik bir şekilde kokuyu önleyebiliyor. Detaylar haberimizde…

Ayakkabı kokusundan birçok insan rahatsız olur. Çünkü ayakkabı çıkartılması gereken yerlerde çekince hissi oluşturabilir. Ayrıca ayakkabı kokusu, ayaklardan da kaynaklanabilir ayakkabılardan da kaynaklanabilir. Bu nedenle öncelikle ayakkabı kokusunun kaynağı tespit edilmeli.

Ayakkabı kokusu ayaklardan kaynaklanıyorsa, her gün ayakların yıkanması ve ayak bakımının yapılması tavsiye ediliyor. Eğer sorun yine de geçmiyorsa, uzman bir doktora danışılabilir.

AYAKKABI KOKUSUNUN DOĞAL ÇÖZÜMLERİ

Ayakkabı kokusu ayakkabılardan kaynaklanıyorsa, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı doğal yöntemler bu probleme çözüm olabiliyor. İşte söz konusu doğal yöntemlerden ikisi şu şekilde, karbonat ve pudra.

Karbonat: Geceden ayakkabıların içine bir miktar karbonat serpiştirilir ve sabah temizlenir. Bu sayede ayakkabı kokusunun önlendiği görülebilir.

Pudra: Geceden ayakkabıların içine bebek pudrası dökülür. Sabah ise dökülen pudra temizlenir. Böylece ayakkabı kokusunun önlendiği görülebilir.