Ayakkabı kokusunu önlemenin pratik yolu! Keşke daha önce bilseydim

Ayakkabı kokusu, ayakkabı sahibini ve etraftaki insanları rahatsız edebilir. Çünkü oluşan kötü koku hemen herkes tarafından istenmez. Öte yandan ayakkabı kokusunu önlemenin, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebilen bir yolu bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Ayakkabı kokusu birçok insan tarafından istenmeyen problemler arasında gösterilebilir. Çünkü söz konusu kötü koku ortaya çıktığında hem ayakkabı sahibini hem de etrafındaki kişileri rahatsız edebilir.

Öte yandan ayakkabı kokusu oluştuğunda, özellikle kalabalık ortamlarda ayakkabı çıkartılması gerekiyorsa, ayakkabı sahibinde çekince hissi oluşturabilir. Bu nedenle pek çok insan tarafından ayakkabı kokusunu önlemenin yolları araştırılıyor.

Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ayakkabı kokusunu önleme noktasında, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. Çünkü söz konusu yöntem pratik bir şekilde uygulanabiliyor.

AYAKKABI KOKUSUNU ÖNLEMENİN PRATİK YOLU

Ayakkabı kokusunu önlemek için denenebilecek birçok farklı yöntem bulunuyor. Öte yandan bu yöntemlerden bazıları diğerlerine kıyasla pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim ayakkabı kokusunu önlemenin pratik yollarından biri karbonat ile gerçekleşiyor.

Karbonat yönteminde, geceden kokan ayakkabının içerisine bir miktar karbonat serpiştirilir. Sabah ise dökülen karbonat ayakkabıdan temizlenir. Bu sayede ayakkabı kokusunun pratik bir şekilde önlendiği görülebilir.