Ayak nasırına elma sirkesi iyi geliyor! İşte ayak topuklarına iyi gelen 5 öneri

Terlik, sandalet, ayakkabı derken ayak topuklarında çatlama ve nasıl meydana geldiyse bu haberimiz tam size göre. Ayak topuklarındaki nasırı yok eden yağları ve tarifi bir araya getirdik. Ayak nasırına kekik yağı, elma sirkesi ve zeytinyağı iyi geliyor. Peki, hangisi nasıl kullanılır?

Ayak topuğundaki nasır ve çatlaklar hem ağrıya hem de kötü görüntüye neden olur. Peki, ayak topuğundaki nasırlar nasıl geçer? Ayak topuğu için hangi yağlar kullanılır? İşte cevaplar...

KEKİK YAĞI

Romatizmal hastalıklara iyi gelen kekik yağı, ayak ağrısına da iyi geliyor. Kekik yağını ayak tabanlarına masaj yapın. Ağrının azaldığını hissedeceksiniz.

ÇAM TEREBENTİN YAĞI

Yaz boyu giyilen terlikler, sandaletler ve topuklu ayakkabılar ayak tabanlarını yıpratıyor ve bu durum zamanla nasıra dönüşüyor. Akşam eve geldiğinizde soğuk suya damlatacağınız çam terebentin yağı ayaklarınızı yumuşatır.

ZEYTİNYAĞI

Cide ve saça şifasıyla bildiğimiz zeytinyağı ayakların da ilacı. Zeytinyağı ayak tabanlarındaki çatlakları tedavi eder ve ölü hücreleri giderir.

PORTAKAL YAĞI

C vitamini içermesi nedeniyle portakal yağı ayak nasırlarını yumuşatır ve cildi onarır. Portakal yağını bal aracılığı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

AYAK NASIRINI YOK EDEN ELMA SİRKESİ TARİFİ

Elma sirkesi ayak nasırı için de etkili. Pamuğu elma sirkesi ile ıslatın ve topukta nasır olan bölge üzerine koyun ve bant ile o bölgeyi kapatın. Sabaha kadar sirkeli pamukla beklesin. Sabah ölü cildi ponza taşı ile ovalayın. Bu işlemi nasır yok olana kadar düzenli uygulayın.