Aya çorbası nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının bugün menüsünde Aya çorbası var. Aya Malatya yöresinin lezzetli bir çorbası. Peki aya çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Aya çorbası hem doyurucu hem lezzetli. Aya çorbası Zuhal Topal ile Yemekteyiz programında yer alıyor. Peki aya çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

MALZEMELER

1,5 su bardağı nohut

1 adet yumurta

1,5 su bardağı erişte

Yarım kilo yoğurt

1 yemek kaşığı un

ERİŞTESİ İÇİN

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 bardak su

Aldığı kadar un

KÖFTELERİ İÇİN

200 g dana kıyma

Yarım su bardağı irmik

Karabiber

Tuz

HAZIRLANIŞI

Erişte yapımı: Geniş bir kaba 2 yumurta kırılır. Tuz atılır. 1 bardak su konur ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Büyükçe sçılır.

1 parmaktan biraz daha içce şetirler kesilir. Aralarına un serpilerek üstüste konur ve çok küçük kareler elde edilir. Üzerine un gezdirilen tepsiye yayılır ve kurumaya bırakılır.

Dana kıymaya karabiber ve tuz atılır. Tutması için özleşene kadar yoğurulur. Suya batırılan elle nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanıp un serpilen tepsiye alınır. Una bulanıp sıvıyağında kızartılır.

Tencereye su konur. Kaynayınca erişteler ve haşlanan nohutlar bırakılır.

Yoğurt, yumurta ve un ile terbiyesi çırpılır. Eriştelerin ve nohutların üzerine çırpılarak bırakılır. Son olarak kızartılan köfteler atılıp bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Yağda yakılan nane ile servis edilir.

Tuzda kuzu kol tarifi