Avokado yiyen çocuk mu ceviz yiyen çocuk mu daha zeki?

Son yıllarda birçok aile anneler zekayı güçlendiriyor diye çocuklarına avokado yedirme yarışına girdi. Hatta cevizci annelerin yerini avokadocu anneler aldı. Peki, bu doğru mu? Avokado yiyen çocuk mu ceviz yiyen çocuk mu daha zeki? Gelin birlikte bakalım…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Avokado ve ceviz beyni, bilişsel işlevleri etkileyen iki güçlü besin. İkisi de zeka için bir numaralı besinler listesinde. Peki, Avokado yiyen çocuk mu ceviz yiyen çocuk mu daha zeki? Anneler neden son yıllarda avokadoya bu kadar takmış durumda?

Araştırmalara göre avokadolardaki doymamış yağlar bilişsel gerileme riskini düşürebilir. Bunun yanında Avokadolarda bulunan çeşitli biyoaktif besinler, alzaymır gibi hastalıkların önlenmesinde etkili.

AVOKADO MU CEVİZ Mİ?

Benzersiz bir gücü olan avokado bir bebeğin beyin gelişimi için harika bir besindir. Sağlıklı yağlarla doludur. Kan şekeri seviyelerini ve kan basıncını korumak gibi faydaları vardır. Bunların hepsi beyin sağlığını etkiler. Potasyum açısından yarım avokado 3 muza denktir.

Zeka, kalp ve hafıza kısacası vücutta olup biten, hareket eden her şey beyin hücrelerine bağlıdır. Ceviz, yüksek omega-3 yağ asitleri içeriği nedeniyle bilişsel gelişmeye faydalı besinlerdendir. Yani zekaya ve hafızaya doğrudan etki eder. Bu yüzden avokado mu ceviz mi sorusuna cevap vermek doğru olmaz. İkisi de faydalıdır. Vücut hangisine uygunsa o tüketilmelidir.

Çocuklarda bulaşıcı hastalık alarmı! Suçiçeği ile karıştırmayın! Ateşle başlıyor

Padişahların ve İbn-i Sina'nın gözdesi