Attığınıza bin pişman olacaksınız! Oluk oluk ödem attırıyor

Vücutta ödem atmanın en sağlıklı yollarından biri de kiraz sapı çayıdır. Uzmanlar bu yüzden kiraz saplarının atılmaması konusunda uyarır. Atanı pişman ettiren kiraz sapı vücuttaki ödemi atmakla kalmaz bir de şekil almanızı sağlar. Peki kiraz sapı çayının diğer faydaları nelerdir? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Fenolik mineraller vücuttaki ödem biriken yerlere baskı uygulayarak idrara karışmasını sağlar. İdrar yoluyla da ödem vücuttan atılır. Fenolik bileşenler bakımından ise en güçlü besin kiraz saplarıdır. Normal bir dal gibi görünse de faydalarıyla birçok ilaca taş çıkarır.

Kiraz saplarının çöpe atılmaması konusunda açıklama yapan uzmanlar, en sağlıklı zayıflama yöntemi olduğunun altını ayrıca çizdiler. Çöpe attığınıza pişman olacağınız kiraz sapı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

KİRAZ SAPININ DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Kirazlardan toplanan sapları güneşte kurutun. Ardından bir yemek kaşığı kadar kiraz sapını bir buçuk su bardağı su ekleyerek 6 dakika kaynatın. Süzerek içebilirsiniz. Aç karnına içmeni daha faydalı olur.

Vücutta fazla biriken suyu ve iltihabı söker atar. Özellikle kanı temizleyen kiraz sapı çayı kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını engeller.

Vücutta ayak ve elek bileklerinde biriken ödemi atmada en ekili çaydır. Bunun yanı sıra böbreklerin fonksiyonel gelişimini sağlayarak taş ve kum oluşmasını da engeller.

Güçlü bir antioksidan olduğundan hücrelerin genç kalmasını sağlar. Virüs ve bakterilerin vücuttaki ekinliğini yok eder.

Yemek sonrası oluşma ihtimali yüksek olan şişkinlik ve hazımsızlığın önüne geçer. Mide ve bağırsakların işlevselliğini arttırır.

Mutluluğun formülü çok açık! E vitamini deposu besinden bir avuç dolusu tüketin