Bugün, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği atomlu bal kabağı seçildi. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmasında her gün farklı lezzetler yayınlanıyor. Atomlu bal kabağı nasıl yapılır? İşte sizler için hazırladığımız Gelinim Mutfakta atomlu balkabağı tarifi...
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram kuşbaşı kuzu eti
Tuz
Karabiber
4-4,5 su bardağı sıcak su
2 domates
700 gram balkabağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Taze soğan
Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin.
Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin.
İnce kıyılmış taze soğanla süsleyerek sıcak servis yapın.