Ateşte patates közlemenin püf noktaları! Soğuk havaların lider lezzeti

En sevilen ve uzun süre tok tutan patatesin en güzel hali olan lezzetini sizler için derledik. Soğuk havaların en lider besin kaynağı olan patatesi közlerken bu püf noktalara dikkat edin. İşte ateşte patates közlemenin püf noktaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Karbonhidrat bakımından en zengin besinlerden biri olan patates közlemesi köy ortamlarında en çok tercih edilen lezzettir. Uzun süre tok tutan ve vücut ısısını dengelediğinden kamplarda soğuk havalarda yapılır. En lezzetli hali ise ateşte yapılandır. Dış kabuğu tarafından korunan iç yapısı ateşte ağır ağır pişer. Bu lezzet dünyanın her yerinde beğenildiğinden lider kabul edilir.

Közlenen patates seçerken kabuk kalındığına dikkat edin. Kabuğu kalın olan patatesler geç pişer ve kabuğu yanar. Ancak ince kabuklu patatesler daha hızlı pişer.

ATEŞTE PATATES KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

Ateşte patatesi közlemenden önce çok az yağlayıp tuzlayın.

Patates közün içindeyken de bir kez daha tuzlayın.

İnce ve küçük patatesler ateşte daha lezzetli közlenir.

Hemen yanmaması için patatesleri közleyeceğiniz ateşin kor olması daha güzel olur.

Kamplarda patatesler son ateşe atılır ki sabah tüketimi kolay olsun.

Bazı gurmeler ise patatesleri tenekelere yerleştirerek pişirilmesini tavsiye eder.

Afiyet şifa olsun...

Evde en hızlı ve pratik ekmek nasıl yapılır? Püf püf gibi ekmeklerin sırrı..