AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Güçlü bir komutan olan Mustafa Kemal Atatürk, yemek düzenine ve yemeklere değer verirdi. Bir disiplin içinde yemek yiyen Atatürk, en çok etli bamyayı tercih ederdi. Savaş sırasında güç toplamaları için askerlere sıklıkla verilen yemek olduğundan Atatürk etli bamya yemeğine ayrı bir düşkünlüğü vardı. Sizler için Atatürk'ün etli bamyayı sevdiği şekildeki tarifi hazırladık.
400 gram dana et
500 gram küçük bamya ( kurutulmuş)
Bir baş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, fesleğen, nane, toz biber
Kırmızı eti kuşbaşı kesin ve bir tencereye koyup kaynatın.
Öte yandan başka bir tencerede zeytinyağını koyup soğanları rendeleyin.
Sarımsak ve salçayı da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra baharatları ve bamyaları koyun.
Üzerine 5 bardak su koyup kaynamaya bırakın.
35 dakika sonra eti ocaktan alın.
Suyunu süzün bir kez daha yıkayın bu kez bamyanın olduğu tencereye koyun.
Beraber 25 dakika daha kaynatın.
Etli bamyanız servise hazır!
Afiyet şifa olsun...