Asya'nın en hızlı zayıflatan çayı! Zehirli toksinleri bir yudumda komple atıyor

Kombu çayı Asya ülkelerinde çok fazla tüketilir. Bu çayı düzenli tüketerek kalorilerinizi parçalayabilirsiniz. Peki kombu çayı nasıl demlenir? Kombu çayının faydaları neler?

Kombu çayı Asya ülkelerinde, Kombucha adı verilen bir mantarın fermente edilmesinden sonra tüketilmektedir. Kombu çayının vücuda sayısız faydası bulunur. Özellikle kilo verme süreçlerinde çok etkilidir.

Kilo verebilmek için mutlaka beslenme düzeninizi değiştirmeniz ve diyet programını uygulamanız gerekir. Bunun yanı sıra bitki çaylarından da faydalanarak yağ yakımını destekleyebilirsiniz.

Kombu çayı dünya genelinde en sık tüketilen bitki çayları arasında yer alıyor. Bu çay doğru tüketildiğinde kilo vermeyi kolay hale getiriyor.Yüksek tansiyonu düşürüp kan şekerini dengeleyen Kombu çayı tarifi ne? İşte detaylar...

Kombucha da denilen Kombu çayı, ilaç olarak da kullanılan fermente olmuş bir çay çeşididir. Ana yurdu Doğu Asya'dan Avrupa'ya kadar yayılarak tanınmıştır. Kombu, fermante olurken diske benzeyen ve jelatin kıvamında bir zardan meydana gelen mantar oluşur. Çayın içeriğini Kombucha isimli çay mantarı oluşturur.

GÜNDE 1 FİNCAN İÇİNCE ZAYIFLATIYOR

Kombucha çayı kefir, yoğurt gibi faydalı probiyotikler arasında yer alır. Yapılan araştırmalar Kombucha'nın metabolizmayı geliştirdiğini ve yağ birikimini sınırladığını gösterdi. Ara öğünlerde günde 1 kez tüketilebilir, hem bağırsak faaliyetleri düzene girer hem de yağ yakımı hızlanır.

KOMBU ÇAYININ VÜCUDA SAYISIZ FAYDALARI

Sağlıklı bir ömür geçirmenize yardımcı olur.

Bağışıklık sistemine destek verir, vücut dengesinin yeniden yapılandırılmasını sağlar.

Kalp ritmini düzenler.

Astımı tedavi eder, sık sık oluşan astım krizlerine iyi gelir.

Kanserin önlenmesi ve tedavi edilmesinde faydası tartışılmazdır.

Kombu çayının zengin probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlık bulur, sistemin doğal florası korunur ve yeniden yapılandırılma süreci başlar.

Vücutta sağlıklı bir ph dengesinin oluşmasını sağlar.

Salgı bezlerini uyarır.

Vücuttaki zehirli madde ve toksinlerin suda çözünerek atılmasını sağlar.

Metabolizmayı uyarır.

Kan dolaşımını hızlandırır, Kanı durulaştırır ve temizler.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Ruhu teskin eder, huzursuzluğa iyi gelir.

Hemoroid tedavisinde etkilidir.

Kombu çayı gut hastalığına da iyi gelir.

Kan şekeri seviyesini dengeler, şeker hastalığını tedavi eder.

Yorgunluğu alır, sinirliliğe iyi gelir.

Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar, mide problemlerine iyi gelir.

Alerjiyi hafifletir.

Böbrek fonksiyonlarını geliştirir.

Böbreklerdeki kumun dökülmesini ve safra kesesindeki taşların düşürülmesini sağlar.

Karaciğeri yumuşatır ve yenilenmesini sağlar.

KOMBU ÇAYI EN DOĞRU NASIL DEMLENİR?

Kombucha mantarını ılık suda yıkadıktan sonra kavanozun içine koyun. Kavanozun hava alması için, üzerine temiz bir tülbent örtün ve lastikle bağlayın.

Kavanozu 4-10 gün arası oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığı almadığı bir yerde bekletin. 7. günün ardından mayalanan kombu çayını tüketmeye başlayabilirsiniz.