Asya'dan geliyor! Doğal iltihap kurutucu bitki

Kamboçya çayı, iltihap kurutucu özelliği ile biliniyor. Adını son zamanlarda duymaya başladığımız kamboçya çayı, insan sağlığına olan faydalarıyla merak uyandırıyor. Peki, kamboçya çayının faydaları neler? Kamboçya çayı nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kamboçya çayı, adını son zamanlarda sıkça duyduğumuz içeceklerden biri. Doğu Asya'da uzun süredir "kambu" adıyla tüketiliyordu. Doğal iltihap kurutucu olan kamboçya çayı her gün bir fincan içilebilir. Peki, kamboçya çayının faydaları neler? Kamboçya çayı nasıl yapılır?

KAMBOÇYA ÇAYININ FAYDALARI NELER?

Doğu Asya'dan yayılarak dünyanın birçok yerinde var olan Kamboçya çayını, yararlı maya ve bakterilerin oluşturduğu bilinir. Peki kamboçya çayının faydaları neler? İşte cevabı...

KAMBOÇYA ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

Migren ağrılarını dindirir.

Vücudumuzdaki zararlı bakterilerin atılması konusunda büyük rol oynar.

Yağ yakımını hızlandırır.

Vücutta oluşan iltihapları bölgelerin iyileşme süresini hızlandırır.

İltihaplara karşı vücuda bağışıklık kazandırır.

Kan dolaşımını düzenli hale sokar.

Tansiyon rahatsızlıklarına iyi gelerek dengeyi sağlar.

Kalp ve damar tıkanıklıklarını önler.

Kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını önleyerek kanser riskini azaltır.

Sinir sistemini güçlendirir.

Saç köklerini besleyerek daha hızlı uzamasını sağlar.

Saç derisindeki kepeklenme sorunlarını yok eder.

Saçların doğal rengini korur.

Cilt problemlerine karşı koruyucu etki sağlar.

Cilde kaybettiği nemi kazandırır.

Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını iyi gelir.

B12 vitamini içermesiyle sebebiyle beyin gelişimine katkı sağlar.

Kolesterolü düzenler.

KAMBOÇYA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kamboçya çayı yapımı diğer çaylardan çok farklı olarak insanlarda merak uyandırmıştır. Tüketime hazır hale getirilmesi sürecinde diğer doğal bitki çaylarından farklılaşan bu çayın nasıl yapıldığı ise dikkatli bir şekilde öğrenilmelidir. Yanlış demleme yöntemi ile Kamboçya çayı faydadan çok zarara yol açabilir.