Asya mutfağının en popüler yemeği: Kolajen deposu Tavuk ayağı nasıl yapılır?

Çin mutfağının gözdesi olan tavuk ayağı yemeğine olan ilgi son yıllarda ciddi bir artış yaşadı. Özellikle dizi ve filmlerde keşfedilen bir lezzet olan tavuk ayağı Anadolu topraklarında da yüzyıllardır tüketilen bir lezzettir. Peki tavuk ayağı nasıl yapılır? Tavuk ayağı yenir mi?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Dünya mutfaklarındaki en ilgi çekici lezzetlerden biri olan tavuk ayağı yemeği Asya ülkelerinde sokaklarda satılır. Tavuk ayaklarındaki dış dert deri soyulduktan sonra alta kalan kassız ve yumuşak doku tüketilir. Endonezya, Kore, Malezya gibi ülkelerde tüketimi en fazla olan bu besin yüksek oranda protein barındırır. Aynı zamanda popüler olmasının bir diğer nedeni de kolajen barındıran nadir besinlerden biri olmasıdır.

TAVUK AYAĞI YENİR Mİ?

İçeriğinde magnezyum ve demirde bulunan tavuk ayağı görünüş nedeniyle bazı insanlar tarafından tercih edilmez. Sakatat kategorisine giren tavuk ayağına olan ilgi ise son yıllarda uluslararası projelerde yer alan Asya dizi ve film sektöründen kaynaklı bir artış yaşandı. Çeşitli soslarla yapılan tavuk ayağı aslında bir deyim olarak da kullanılır. Dedikodu ve geveze insanlar için kullanılan bir deyimdir.

TAVUK AYAĞI NASIL YAPILIR?

TAVUK AYAĞI MALZEMELERİ

20 tavuk ayağı

1 su bardak balzamik sirke

1 su bardak su

4 dilim taze zencefil

2 kahve fincanı soya sosu

1 su bardak toz şeker

1 yemek kaşığı istiridye sosu

2 yemek kaşığı hoisin sosu

Yarım çubuk tarçın

Yarım kuru soğan (ince kıyılmış)

Yarım yemek kaşığı susam

YAPILIŞ AŞAMASI;

Köy tavuklarının ayakları daha lezzetlidir. Yaklaşık 20 çift tavuk ayağının derisini soyunuz. Daha sonra tavuk ayaklarını yıkayıp bir tencereye ekleyin. 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınız. Su da süzdükten sonra derin bir tavaya 2 su bardağı yağ ekleyip Tavuk ayaklarını içine ekleyin 5 dakika sonra yağdan tavuk ayaklarını alınız. Balzamik sirke, bir su bardağı su, 4 dilim taze zencefil, 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı istiridye sosu, ince kıyılmış taze soğanı, 2 kahve fincan soya sosu, 2 yemek kaşığı hoisin sosu ve yarım çubuk tarçını bir derin tencereye ekleyip iyice kaynatınız. Ocağın altını kısıp tavukları bu karışıma ekleyiniz. Ocaktan alıp tencereden derin bir metal kaba boşaltıp bekleyin. Servis sırasında dilerseniz üzerine bir yemek kaşığı daha soya sosu döküp susam serpiştirip tüketebilirsiniz.


Gaziantep'in sevilen lezzeti Alinazik yemeğinin en kolay tarifi! Evde yapılan pratik Alinazik kebabı