Aşure yapmanın 5 püf noktası! Aşurenin kararmaması için meyveleri böyle kullanın

Muharrem ayında gelenek hâline gelen aşure bolluk ve bereketin simgesi. Bu aylarda aşureler hazırlanır, süslenir ve komşulara dağıtılır. Senenin her yılı bu sevabı almak isteyenler için aşure yapmanın püf noktalarını derledik.

Muharrem ayı bereket ve feyz ayıdır. Bu ayın faziletinden yararlanmak isteyenler bolluğun simgesi haline gelen aşureyi yapıyor ve çevresindeki akraba, eş-dost, komşulara dağıtıyor.

Muharrem'in onuncu günü âşûrâ günüdür. Resûlullah (s.a.s.), âşûrâ gününde oruç tutmuş ve bunu Müslümanlara tavsiye etmiştir. Herkesin hürmet ettiği bu ayda mutfaklarda aşure kokusu eksik olmaz. Peki, aşurenin püf noktası nedir? Hangi meyveler aşureyi karartır? İşte yanıtlar...

AŞURENİN 5 PÜF NOKTASI

1. Aşure yaparken bazı meyveler aşurenin rengini değiştirir, koyulaştırır. Kuru incir ve kuru üzüm bunların başında geliyor. İncirin aşureyi karartmamasını istiyorsanız inciri biraz sıcak suda bekletin. Ardından suyunu süzüp tencereye öyle ekleyin.

2. Nohut ve fasulye de bir gece önceden suda bekletin. Hem pişmesi hem de hazmı daha kolay olur.

3. Aşurenin rengini açmak için süt kullanılabilirsiniz.

4. Aşure içerisinde kuru meyveler, bakliyatlar olduğu için vitamin ve lezzet açısından kısık ateşte pişirin.

5. Nişasta aşureyi katılaştırıyor. Eğer bu konuda takıntılı değilseniz, aşure piştikçe katılaşan bir tatlı zaten nişastaya gerek kalmayacaktır. Bir de mutlaka büyük tencere seçin. Küçük dediğiniz meyveler bir araya gelince çoğalıyor.