Astrolojiye göre isimlerin anlamları! Astrolog Nilay Dinç'ten numeroloji karakteri değerlendirmesi

Astrolojiye göre isminizin ne ifade ettiğini hiç düşündünüz mü? Ad, soyad, göbek adı, doğum bilgilerinin değerlendirilmeye alınarak hesaplandığı numeroloji, karakteriniz hakkında ipucu veriyor. Astrolog Nilay Dinç taşıdığımız isimlerin hayata etkisini anlattı. İşte astrolojiye göre isminizin anlamı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Zaman zaman herkes ismini merak eder ve mutlaka anlamına bakar. Çoğu zaman bu anlamlar beklentimizi karşılamaz. Peki, astrolojiye göre isminizin ne ifade ettiğini hiç düşündünüz mü? Astrolog Nilay Dinç ile numeroloji ve taşıdığımız isimlerin hayata etkilerini konuştuk. Siz de verdiğimiz örneklerden yola çıkarak adınızı hesaplayarak hem kendi karakteriniz hem de merak ettiğiniz kişilerin özellikleri hakkında ipucu bulabilirsiniz... İşte astrolojiye göre isimlerin anlamları...

NUMEROLOJİ NEDİR?

Sayı ve harflere kodlanarak, belirli hesaplarla insanların kader ve karakterlerinin hesaplama işlemine numeroloji denir. Bu işleme Türk İslam kültüründe ebced hesabı denirken, Avrupa’da numeroloji olarak isimlendiriliyor. Bu çalışma yapılırken ad, soyad, göbek adı, doğum bilgileri gün, ay, yıl şeklinde değerlendirilmeye alınıp sayılar ile kodlanıyor ve kadersel öngörü yöntemleri kullanılıyor. 1 ila 9 arasında rakamlar kullanılarak yapılan bu çalışma çok eskilere dayanır günümüzde çok kişi bilmez ve kullanmaz.

Yapılan bu hesaplama yöntemi ile şunlar belirlenir;

Yetenek ve zayıf noktalar

Duygularınızı nasıl yönetmeniz gerektiği

Finansal olarak ne yönde etkin ve başarılı olabileceğinizi

Ruhsal olarak hassas zaman ve yönleri

Aile ve insan ilişkilerindeki rolünüz

EN ÖNEMLİ RAKAMLAR 11 VE 22

Numeroloji bir kehanet aracı değil kişiyi çözme tanıma aracıdır. Numeroloji de bir diğer önemli rakamlar ise 11 ve 22’dir. Bu rakamlar değişmez bir enerji kalıbındadır ve 13’ünde etkili olduğunu düşünüyorum.

NUMEROLOJİ NASIL HESAPLANIR?

A, J, S, Ş: 1

F, O, Ö, X: 6

B, K, T: 2

G, Ğ, P, Y: 7

C, Ç, L, U, Ü: 3

H, Q, Z: 8

D, M, V: 4

I, İ, R: 9

E, N, W: 5 olarak numaralandırılır.

İsminiz sonucu çıkan rakam sizin hakkınızda şifreler verebilir.

Örnek: Nilay Dinç ismi için yapalım.

N:5, İ:9, L:3, A:1, Y:7

D:4, İ:9, N:5, Ç:3

5+9+3+1+7=25  (2+5)=7

4+9+5+3=21  (2+1)= 3

25+21=46  (4+6)=10  (1+0)=1 olarak sadeleştirerek tek rakama inerek bulduğumuz ismimizin şifresi ve Numeroloji yaşam kodumuz bu şekilde hesaplanır.

1: CESARET, YARATICILIK, BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜNLÜK, EGO

Başlangıç ve yeniliği temsil eder. Bu sayı çıkıyor ise doğuştan cesur ve lider bir kişiliğiniz olabilir. Özgürlük onlar için önemlidir. Başladıkları işler her zaman üretim ve yaratıcılık içerir. Yüksek bir enerjileri vardır. Motivasyonları yüksektir.

2: SEZGİ, AŞIRI DUYARLILIK, BAĞIMLILIK VE DUYGUSALLIK

Bu kişilerin ön sezgileri çok kuvvetlidir. Sevdiklerine çok bağlı ve sadakatli olurlar. Çevresinde olan olaylara karşı duyarlıdırlar ve ihtiyacı olan herkesin yardımına koşarlar. Sezgilerini, duygularını ve ilhamlarını kullanarak bir şeyler üretmeyi severler.

3: SANATSAL YETENEĞİ OLAN, DOST CANLISI, İLETİŞİME AÇIK

Bu kişiler çok sosyal ve aktiflerdir. Kalabalık ortamları sever ve çok fazla arkadaşları vardır. Girdiği ortamlarda insanlarla çok çabuk kaynaşır. Aktiviteler içinde yer alabilirler. Sanatsal yetenekleri vardır. Yüzeyseldir ve olayları derinlemesine düşünmeyebilirler.

4: PRATİK, AKTİF, UYGULAYICI, GÜVENİLİR

Pratik ve çalışkandır. Duygularından çok mantığı ile hareket eder. Çevresindeki insanların da kendisi gibi çok çalışmasını bekler. Hayatındaki dengeyi bozacak her türlü risk ve aksiyondan sakınır. Mesafeli ilişkileri tercih eder, güven odaklıdır.

5: ÖZGÜRLÜKÇÜ, BAĞIMSIZ, GEZGİN, DEĞİŞKEN

Hedef odaklıdır. Hedeflediği şeyi elde edebilmek için tüm enerjisini kullanabilir. Bulunduğu ortama rahat uyum sağlar ancak özgürlüğünün kısıtlandığını gördüğü ortamdan uzaklaşır. Yeni yer ve kültürleri keşfetmekten hoşlanır. Özgürce hareket edebildiği işlerde çok başarılı olur. İyimser ve entelektüeldir.

6: AŞK, BAĞLILIK, SORUMLULUK, KISKANÇLIK

Fedakâr ve sahiplenici bir yapısı vardır. Aşk ve sevgi onun en güçlü duygularıdır. Sevdiği kişiye yürekten bağlıdır ve sadakat çok önemlidir ve sevdiği kişiyi nasıl mutlu edeceğini bilir. İlişkilerinde aşırı bağlılığı kıskançlıklara yol açabilir. Sorumluluk duygusu yüksektir.

7: ANALİZCİ , ZEKÂ, ELEŞTİRİCİLİK, TİTİZ

Hızlı düşünür hızlı harekete geçer, keskin bir zekâsı vardır. Olayları analiz etmeye, irdelemek onun işidir. Sert ve iğneleyici bir dil kullanabilir. Bu nedenle de çevresi tarafından soğuk ve mesafeli bulunabilir. Titiz ve mükemmeliyetçidir.

8: YÖNETİCİ, GÜÇLÜ, DENGELİ

Güçlü ve Kararlıdır. Hedeflediği işi sonucuna mutlaka ulaştırır. Disiplinlidir ve başarısının temelinde disiplin ve kuralcılığı yatar. Maddi konularda başarılıdır. Dengeli ve adaletlidir. İlişkileri denge ve adalet üzerine kuruludur. Eşitlik ana prensibidir.

9:HÜMANİST, ROMANTİK, DUYGUSAL

Sezgileri kuvvetli ve duyarlıdır. Gereğinden fazla duygusaldır ve çoğunlukla kırılgan bir yapı verir. Ağlamak ve yardımlaşmak onu rahatlatır kendini iyi hissetmesini sağlar. Maddeci bir yapıda olmadığı için birikim yapmakta zorlanabilir ve elinde pek birikim tutamayabilir.

11: SABİT, DUYARLILIK, FANATİKLİK

Fikirlerini savunurken son derece sabit fikirli olabilir ve de bu durum fanatik duygular beslemesine neden olabilir. Çok duyarlıdır ancak seçici davranabilir. Sevdiği ve inandığı değerlere körü körüne kendini feda edebilir. Sanatsal yetenekleri olabilir.

22: PRATİK, ZENGİNLİK, SALDIRGANLIK

Pratik zekasını kullanarak büyümeyi ve zenginleşmeyi hedefler. Agresyon ile beslenebilir ve enerjisi yüksektir. Saldırgan bir kişi olduğu düşünülebilir. Nasıl para kazanılacağını iyi bilir. Ancak ikili ilişkilerde kendini geliştirmesi büyük ortaklıkların kapısını açacaktır. Duygularını sakınmaz açık ve nettir.

13: İLAHİ BAĞ, YÜKSEK ALGI, PAYLAŞIM

Duygularını ve hislerini dinlemeli doğru mesajı algılayabilmelidir. İlahi güçlerin desteğini anında hissedecektir. Haberci rüyalar ya da iç sesi ile mesajlar alabilir iyi bir kahin yada öngörü uzmanı olabilir. Yaptığı her işe ruhunu koyar madde değil maneviyat ile beslenir.

Gül suyu ve kille gelen güzellik! İşte Osmanlı sultanlarının güzellik sırları