Hilal Çakır
Mayasız üçgen pişi içerisine malzemeler çırpılarak katılmalı. Hamurun 8 bezeye ayrılması gerekiyor. Peki asla yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?
Pişi yapmanın önemli püf noktası kızgın yağda kızartılmasıdır. Aksi halde bolca yağ çeker.
MAYASIZ ÜÇGEN PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
YAPILIŞI
Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırpalım.
Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim.
Bezemizin bir tanesini alalım, elimizle bastırarak azcık genişletelim.
Ardından merdane yardımı ile daire şeklinde açalım.
Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak şekilde açtığımız hamurumuzu 8 dilim olacak şekilde bıçak ya da pizza kesici ile keselim.
Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
Tavamıza sıvı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurlarımızı daire şeklinde tavamıza sıralayarak kızartalım.
Orta ateşte kızarttığımız hamurlarımızın diğer tarafını da çevirelim ve kızarmasını sağlayalım.
Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.