Asla vazgeçemeyeceğiniz 3 makarna sosu! Bu lezzet damaklarınızdan silinmeyecek...

Makarna, kullanılan sos ile bambaşka bir lezzet haline dönüşüyor. Özellikle yorgun günlerde kolayca hazırlanabilen yiyecek, pek çok insan için vazgeçilmez durumda. Ayrıca yiyecekte kullanılan makarna sosu, herkes için bir tutku haline dönüşüyor. İşte detaylar…

Özellikle yorgun olunan günlerde ya da hızlıca bir şeyler yemek istendiğinde akla hemen makarna gelir. Birbirinden lezzetli sosları sayesinde bambaşka bir tada dönüşen yiyecek, sossuz asla düşünülemez. Makarna sosu pratik bir şekilde hazırlanarak yiyeceği bambaşka bir lezzete dönüştürüyor.

BİRBİRİNDEN LEZİZ 3 MAKARNA SOSU

Pratikliği ile meşhur makarna, pek çok farklı sos ile birleştirilerek yapılabiliyor. Fakat makarna sosu kıvamında hazırlanmazsa pek iç açıcı olmayabilir. Özellikle sade, yoğurtlu, ketçaplı ve salçalı yemekten sıkılanlar için leziz 3 makarna sosu tarifini sizler için hazırladık.

CARBONA SOSU

Toplam 7 malzemeden hazırlanan carbona sosu, bambaşka bir lezzeti sizlere sunacak.

MALZEMELER

2 adet yumurta sarısı

100 ml krema

4 yemek kaşığı rende parmesan

4 dal ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

10 dilim küp doğranmış dana bacon ya da füme et

YAPILIŞI

Tencereye su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun üstüne suya değmeyecek biçimde başka bir tencere yerleştirilir. Akabinde yerleştirilen tencerede 2 yumurta sarısı çırpılır ve fazla pişirilmeden sadece kıvam haline getirilir. Kıvama geldikten sonra kenara alınır ve diğer malzemelerle birlikte iyice karıştırılır. Haşlanan yemeğin suyunda bulunan lezzetlerden yararlanmak için yarım kepçe su yiyecekten alınır ve yavaşça çırpılarak ilave olarak eklenir. En son makarna ile birleştirilerek afiyetle yenir.

ARABBİATA SOSU

Toplam 6 malzemeden oluşan arabbiata sosu, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.

MALZEMELER

1 adet soğan

1 adet acı biber ya da kırmızı pul biber

2 diş sarımsak

4 adet rende domates

Fesleğen

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Sarımsak ve soğan incecik doğranarak sararana kadar zeytinyağı ile kavrulur. Akabinde rendelenmiş domates eklenir. Sonra acı biber varsa eklenir, yoksa pul biber ile tuz eklenir. Karışım suyunu çekene kadar bekletilir ve sos hazır olur. Sos yiyecek ile karıştırıldıktan sonra ince kıyılmış fesleğen de eklenir.

ALFREDO SOSU

Toplam 6 malzemeden oluşan alfredo sosu, oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor.

MALZEMELER

Yarım su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş şekilde)

Yarım su bardağı yiyeceğin suyu

Karabiber

Tuz

200 gram çiğ krema

3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

3 yemek kaşığı tereyağı tavaya eklenerek eritilir. Akabinde yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri eklenir. Sonra 200 gram çiğ krema ve yarım su bardağı makarna suyu eklenir. En son 1 çay kaşığı tuz ile karabiber eklenir. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra sos hazır hale gelir.