Özellikle yorgun olunan günlerde ya da hızlıca bir şeyler yemek istendiğinde akla hemen makarna gelir. Birbirinden lezzetli sosları sayesinde bambaşka bir tada dönüşen yiyecek, sossuz asla düşünülemez. Makarna sosu pratik bir şekilde hazırlanarak yiyeceği bambaşka bir lezzete dönüştürüyor.
Pratikliği ile meşhur makarna, pek çok farklı sos ile birleştirilerek yapılabiliyor. Fakat makarna sosu kıvamında hazırlanmazsa pek iç açıcı olmayabilir. Özellikle sade, yoğurtlu, ketçaplı ve salçalı yemekten sıkılanlar için leziz 3 makarna sosu tarifini sizler için hazırladık.
CARBONA SOSU
Toplam 7 malzemeden hazırlanan carbona sosu, bambaşka bir lezzeti sizlere sunacak.
MALZEMELER
2 adet yumurta sarısı
100 ml krema
4 yemek kaşığı rende parmesan
4 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
10 dilim küp doğranmış dana bacon ya da füme et
YAPILIŞI
Tencereye su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun üstüne suya değmeyecek biçimde başka bir tencere yerleştirilir. Akabinde yerleştirilen tencerede 2 yumurta sarısı çırpılır ve fazla pişirilmeden sadece kıvam haline getirilir. Kıvama geldikten sonra kenara alınır ve diğer malzemelerle birlikte iyice karıştırılır. Haşlanan yemeğin suyunda bulunan lezzetlerden yararlanmak için yarım kepçe su yiyecekten alınır ve yavaşça çırpılarak ilave olarak eklenir. En son makarna ile birleştirilerek afiyetle yenir.
Toplam 6 malzemeden oluşan arabbiata sosu, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.
MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet acı biber ya da kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
4 adet rende domates
Fesleğen
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Sarımsak ve soğan incecik doğranarak sararana kadar zeytinyağı ile kavrulur. Akabinde rendelenmiş domates eklenir. Sonra acı biber varsa eklenir, yoksa pul biber ile tuz eklenir. Karışım suyunu çekene kadar bekletilir ve sos hazır olur. Sos yiyecek ile karıştırıldıktan sonra ince kıyılmış fesleğen de eklenir.
Toplam 6 malzemeden oluşan alfredo sosu, oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor.
MALZEMELER
Yarım su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş şekilde)
Yarım su bardağı yiyeceğin suyu
Karabiber
Tuz
200 gram çiğ krema
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
3 yemek kaşığı tereyağı tavaya eklenerek eritilir. Akabinde yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri eklenir. Sonra 200 gram çiğ krema ve yarım su bardağı makarna suyu eklenir. En son 1 çay kaşığı tuz ile karabiber eklenir. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra sos hazır hale gelir.