Kışlık menemen tarifinde kavanozların püf noktası

Kışlık menemen tarifleri hazırlanmaya başladı. Yaz domateslerini değerlendirenler kavanozlara menemen kaynatmaya başladı. Peki, menemen tarifi nasıl yapılır, kavanozlar nasıl kaynatılır? Menemen yaparken göz ardı ettiğiniz bazı şeyler tüm emeği ziyan edebilir. İşte kavanozların şişmemesi için yapılması gerekenler ve bozulmayan menemen tarifi...

Yaz domatesini değerlendirmek isteyenler kışlık menemen hazırlıyor. Menemen yapımında birkaç püf noktanın yanı sıra en çok dikkat edilmesi gereken şey kavanoz kapaklarının iyi kapatılmasıdır. Aksi taktirde tüm emek heba olabilir. Kavanozlar için en doğru menemen tarifini sizler için hazırladık. İşte bozulmayan menemen tarifi...

MENEMEN KAVANOZLARI İÇİN PÜF NOKTALAR

Kavanoz kapaklarını önceden kaynar suda bekletin. Ters çevirip örtüye sarın. Bu şekilde kapaklar daha iyi tutuyor. Ertesi gün tekrar hepsini çevirin. Kışlık menemenler hazır. Afiyet olsun...

MENEMEN TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Tencerenin kapağı kapalı olmalı.

Kaya tuzu daha lezzetli ve sağlıklı yapar.

Çok az şeker katılır.

Menemenin koyulacağı kavanoz kapakları mutlaka kaynatılmalıdır.

MENEMEN TARİFİ MALZEMELER

Domates

Biber

Kaya tuzu

Cam kavanoz

Çok az sıvıyağ

Çok az şeker

KIŞLIK MENEMEN TARİFİ

Domatesleri bir güzel yıkayın ve soyun. Ardından doğrayın. Biberleri de minik minik doğrayın.

Önce tencerede biberleri yağda bir dakika kavurun. Ardından domatesleri üzerine ekleyin. Kaynayana kadar tencerenin kapağını kapatın. Suyu çekilene kadar bir veya iki saat kaynatın.

Kaynadıktan sonra kaya tuzu atın. Çok az şeker atın. Ondan sonra menemeni kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın.