Aşkı öldürmeyen evlilik tüyoları! Kavga yok, uzlaşı var

Evliliklerde krizler yaşanabilir. Saygı, sevgi ve anlayış duygular çiftler arasındaki bağı artırıyor. Peki mutlu evlilik reçetesinde neler var?

Huzurlu ve mutlu evlilik emek istiyor. Fikir uyuşmazlığı olsa dahi aşk sürdürülebilir. Peki evlilikte aşk nasıl devam eder?

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

Mutlu bir evlilik sürdürmek konusunda her çift için tek ve net bir formül elbette yok. Ancak pek çok evliliğin temel sorunları ve o sorunların da temel çözümleri ortalama olarak aynı. Bu nedenle çiftlerin bazı kritik konulara dikkat etmesi uzun yıllar boyunca mutlu ve keyifli bir evlilik yaşamalarına olanak tanıyor.

PARA KONUSU

Birçok evli çiftin tartışmasının ana konusu genellikle para oluyor. Araştırmalar insanların kendilerinden tam ters karakterde insanlara aşık olduğunu ortaya koyarken ekonomik olarak da zıt karakterli çiftlerin para konusunda ciddi anlamda anlaşmazlık yaşadıkları tespit edildi. Özellikle tüketim alışkanlıkları konusunda benzerlik taşıyan çiftler, diğerlerine göre daha mutlu bir evlilik sürdürüyorlar.

SİHİRLİ CÜMLE: TEŞEKKÜR EDERİM

Tek bir cümlenin mutlu evliliğin sırrı olduğunu düşünür müydünüz? Neden olmasın ki... Araştırmalar "Teşekkür ederim" cümlesinin çiftleri mutlu ettiğini de ortaya koyuyor. Bu basit cümleyi, günlük ev işleri ya da çiftlerin birbirine yardım ettiği konularda kullanmak, sihir gibi bir etki gösteriyor. Bir diğer kelime ise "Biz". Özellikle çiftler anlaşmazlıklarıyla alakalı konuştuklarında bir olduklarını belirtecek şekilde "Biz"li cümleler kurduklarında bu olumlu yaklaşım ilişkinin dinamiklerine de yansıyor. Böylece negatif tutumlar daha az sergilenmeye başlıyor. "Sen" ya da "Ben" kalıpları ise maalesef ilişkiyi çıkmaza sürüklüyor.

ALTTAN ALMAK

Evliliklerdeki sorunlar, negatif davranışlarla katlanarak artıyor. Bu nedenle evliliklerinde problem gören çiftlerin tek çıkış noktası olarak birbirlerini suçlamak yerine alttan almaya yönelmelerinde yarar oluyor.

AŞK DAİMA ZAMANA MEYDAN OKUYOR

Araştırmalar, uzun süreli mutlu evliliklerde çiftlerin halen eşlerine aşık olduğunu ortaya koyuyor. Bu noktada eşe romantik bir aşkla bağlı olmak ile ilişkinin bir alışkanlığa dönüşmüş olması arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor. Aşkı uzun bir süre taze tutabilmek için ise emek verme ihtiyacı kaçınılmaz.