Aşkı nefrete çeviren 4 şey! İlişkiyi zehirliyor, kötü hissettiriyor

Toksik ilişkiler içerisinde mutlu olmak imkansız. Eğer bir ilişkide değersiz hissetmeniz toksik muamelelere maruz kaldığınızın göstergesi. Peki zehirli ilişki modeli nasıl olur?

Saygın hissetmek ve sevgiye doymak ilişkide beklenilen iki şeydir. Şayet yaşadığınız ilişki sizi olduğunuzdan daha depresif hissettiriyorsa o ilişkide bir sorun vardır. İşte detaylar...

Toksik İlişkinin Göstergeleri Neler?

İlişki içerisindeyken tehlike çanlarının çaldığını fark etmek çok kolay olmayabilir. Yine de partnerinizin bazı davranışlarını fark edebilir ve toksik ilişki yaşadığınızdan şüphelenebilirsiniz. Bunlar:

1. Aldığınızdan Fazlasını Veriyorsanız

Toksik bir ilişki yaşıyorsanız fedakâr taraf hep siz olursunuz. Verdiğiniz desteğin karşılığını göremezsiniz ve partnerinizin desteğini hissetmezsiniz. Çoğu zaman yalnızlık duygusuyla baş başa kalırsınız.

2. Sağlıksız Bir İletişim İçerisindeyseniz

İlişkinizde yanlış bir şeyler olduğunu fark edip bunu partnerinize ilettiğinizde partneriniz herhangi bir sorun olmadığını dile getiriyor ve araya mesafe koyuyorsa bu, pasif agresif bir harekettir. Bu hareketi öfke krizleri veya ani patlamalar izleyebilir. Sorunlarınızı konuşmak istediğiniz zaman aynı açıklığı partnerinizde bulamıyorsanız ilişkiniz toksik olabilir.

3. Şakayla Karışık Aşağılamalara Maruz Kalıyorsanız

Partneriniz sizi küçük düşüren bir şeyler söyleyip bunu şakaya bağlıyor ve ardından sizin her şeyi ciddiye aldığınızı iddia ediyorsa bu, önemli bir sorundur. Bu tavır, kendinizden şüphe etmenize yol açar ve üzerinizde duygusal bir baskı kurar. Zaman içerisinde duygularınız bir hayli yıpranır ve ilişkiniz toksik hâle dönüşür.

4. Sizi Çevrenizden İzole Ediyorsa

Eğer partneriniz sizi aile ve arkadaşlarınızdan uzak tutmaya çalışıyorsa ve sadece onun odağında bir hayatınız olsun istiyorsa bu durum da toksik ilişkinin en büyük belirtilerinden biridir. Çünkü toksik ilişkilerde baskın taraf, bağımlılık duygusunu artırmak için partnerini sevdiklerinden izole eder. Bu baskıya maruz kalan taraf ise yaşadıklarını anlatmak zorunda kalmamak için sevdikleriyle iletişimini azaltmaya başlar.