AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Tuz mutfağın demirbaşlarından biri. Fakat aşırıya kaçıldığında durumu kurtarmak zor olabiliyor. Bir yemek aşırı tuzluysa ne yaparsınız onu hiç düşünmeden çöpe mi dökersiniz yoksa üzerine su mu eklersiniz? Ramazanda oruçlu yemek yapanlar yemekteki tuz miktarını kaçırınca yemekler aşırı tuzlu oluyor. Fakat aşırı tuzu azaltmanın bir yöntemi var. Mutfakta en sevilen sebzelerden biri olan patates aşırı tuza da çözüm oluyor.
YEMEĞİN TUZUNA SÜPER YÖNTEM
Aşırı tuzlu olan sulu yemeklerin içine soyulmuş bir patates atın. Patates tuzu emer.
Çorbalar için de patates geçerlidir. Fakat patatesle uğraşmak istemezseniz çorbaya sıcak su ilave edebilirsiniz.