Aşık olup olmadığımı nasıl anlarım? Aşık insanların özellikleri

Aşık mıyım? Ne hissediyorum? gibi soruları her insan hayatında en az bir kere kendine sormuştur. Çünkü insan bazen kendisini anlayamadığı gibi karşısındakinin de duygularından emin olamıyor. Peki, siz aşık mısınız? Gelin birlikte inceleyelim...

Aşık olup olmadığını anlamak sanıldığı kadar zor değildir. Ama karşıdaki kişinin duygularını anlamak oldukça zordur. Özellikle daha önce böyle bir durum yaşamayanlar için ilişkilerde anlaşılmak daha zordur. Peki, bir insan aşık olduğunu nasıl anlar? İşte "Aşık mıyım?" sorunuza cevap olacak ipuçları...

Hediye alma isteği: Aşık olan insan sevdiği için bir şeyler yapmak ister. Hatta bazen istemsiz her şeyi hediye olarak almak ister. Bu bazen somut bir hediye bazen de yapılan bir fedakârlık olabilir.

Vücudun verdiği tepkiler: Aşık olup olmadığını anlamanın yollarından biri de o kişi yanınızdayken veya aklınıza geldiğinde yüzünüzdeki ifadelerdir. Örneğin, anlamsız gülüyorsanız, herkesin bahsettiği kelebekler midede uçuşuyorsa, avuç içi terliyorsa, ondan mesaj gelecek diye içiniz bir anda ürperiyorsa gibi kişiden kişiye değişen farklı vücut halleri yazılabilir. Bütün bu ve benzeri örnekler karşınızdaki kişiye karşı duyduğunuz yoğun duyguların göstergesidir.

Hafızanızda detaylar oluşması: İlgi duyulan kişiye karşı anında akıl almaz bir hafıza oluşur. Normalde dün yediğinizi hatırlamazsınız ama onun ne dediğini hiç unutmazsınız. Bazen bir kelime bazen uzunca bir mesaj bazen de küçücük bir gülümseme. Hatta ilgi duyduğunuz kişinin çevresini dahi hatırlarsınız.

Araştırma tutkusu: Bir bakmışsınız o kişinin tüm ailesinin sosyal medya hesaplarını inceliyor, onun için endişeleniyor, düşünüyor ve o fark etmeden bazı şeyleri düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bu durum ona herkesten farklı bir değer verdiğiniz anlamına gelir.

Hiçbir eksiğini görmemek: Birisine aşık olmak demek onu kayıtsız şartsız sevmek ve neredeyse tüm hatalarını unutmak demektir. Bu şekilde pozitif düşünceler karşıdaki kişiye olan tutkuyu da artırır.

Kıskançlık: Aşık olduğunuz kişi eski sevgiliyse karşılaştığında ya da başka birinin ona flört anlamında yaklaştığını gördüğünüzde kıskançlık duyuyorsanız bu normaldir. Fakat bunu takıntı hâline getirmek hem ilişkiyi yıpratır hem de güvensizliğe sebep olur.