Aşık kadınlarla ilgili 5 psikolojik gerçek

Bir kadın tarafından sevildiğinden emin olmak dünyanın en değerli duygusu olabilir. Çünkü aşık kadınlar sürükleyici bir roman gibidir. Şaşırtan heyecanlar, beklenmedik olaylar ve bolca karmaşık duygular… Peki, eşinizin size aşık olduğundan emin misiniz? İşte aşık kadınlarla ilgili 5 psikolojik gerçek…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bir kadının aşık olup olmadığını nereden anlarsınız? Herkesin sevgi dozu farklı olsa da ortak belirtiler vardır. Aşık kadınlarla ilgili gerçekleri yazdık.

Aşık kadınlar hakkındaki bu psikolojik gerçekleri anlamak ilişkilerinize yardımcı olabilir.

1. Aşık olması daha uzun zaman alır

Aşk bir kadın için kolay değildir. Bunun için zamana ihtiyaç duyarlar. Tuhaf gelebilir ama en ilginç psikolojik işaretlerden biri de budur. Bu onların isteksiz oldukları anlamına gelmez, sadece duygularından emin olmak isterler. Aşık kadınlar dikkatlidir ve ilişkinin birçok bölümünü, duygusal olarak nasıl hissettiklerinden geleceği düşünmeye kadar plan yaparlar. Birçok kadın için aşık olmak ani bir düşüş değil, kademeli bir yolculuktur. Partnerleri hakkında daha fazla şey öğrendikçe aşklarını inşa ederler ve adım adım daha da güçlenirler. Bu tür bir sevginin büyümesi zaman ve ilgi gerektirir. Acele edemezsiniz. Çünkü eninde sonunda sağlam ve anlamlı bir bağa yol açar.

2. Aşık olduğunda aşırı korumacı olabilir

Aşık kadınlar partnerini duygusal veya fiziksel olsun her türlü incinmeden korumak ister. Amaçları sizi boğmak değil, değer verdiği kişinin güvende olduğundan emin olmaktır. Bu koruyucu içgüdü, onun sevgisini ve sadakatini ifade etme biçimidir. Bu koruyucu dürtü, partnerinin çaresiz olduğunu düşündüğünü göstermez.

3. Şaşırtılmayı sever

Aşık kadınlar hakkındaki en bariz gerçeklerden biri de kadınların onları şaşırtmak için çabaladığınızda, ister basit bir jestle, ister en sevdiği grubun konserine bilet almak gibi büyük bir şeyle olsun, genellikle heyecanlanmalarıdır. Bu tür beklenmedik ve düşünceli hareketler, hayatı boyunca onunla kalır. Onu ne kadar sevdiğinizi ve onu mutlu görmek istediğinizi yansıtır. Bu tür çabalar, birlikte kaliteli zaman geçirme ve hayatına neşe katma isteğini gösterir.

4. Sevildiğini hissettiğinde kendini en mutlu hisseder

Kadın psikolojisinin aşkta en ilginç belirtilerinden biri şudur. Sevdiği kişiyle güzel vakit geçirmek ve iyi geçinmek bir kadını son derece mutlu hissettirebilir. En iyi aşk türü, kendi neşesinin ilişkiden gelen mutlulukla buluştuğu yerdir. İlişkisinin onu tanımladığını hissetmeden el ele giderler. Bu dengeyi korumak, onun sadece sizinle her şey yolunda gittiğinde mutlu olması anlamına gelmez, aynı zamanda onun duygusal olarak sağlıklı kalmasına ve bağımsızlığını korumasına da yardımcı olur.

5. Kendisini asla hafife almayan bir erkeğe saygı duyar

Aşık kadınlar değer verildiğini ve saygı duyulduğunu hissetmeye ihtiyaç duyar. Ona saygı duyduğunuzda ve onu hafife almadığınızda bunu takdir eder. Onunla ciddi bir ilişkiye girecek cesarete sahip olduğunuzu veya onu bir randevuya davet etme inisiyatifini aldığınızı bilmek, size daha fazla saygı duymasını sağlar. Bu ona, onu sizin onu sevdiğiniz kadar sevdiğiniz ve onu mutlu etmek için her zaman elinizden gelenin en iyisini yapacağınız mesajını verir.