Çılbır tarifi merak ediliyor. Akşam yemeğine hafif bir yemek tarifi arıyorsanız çılbırı deneyin. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Artvin yöresinin gözde yemeği çılbır merak ediliyor. Yumurta ve sarımsakla yapılan çılbırın tarifini sizler için yazdık. İşte detaylar...
ÇILBIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pulbiber
Nane
2 bardak su
YAPILIŞI
Derin bir kaba 2 bardak su kaynatılır.
İçerisine bir fiske tuz atılır.
Yumurtalar kaynayan suyun içesine yavaşça kırılarak konur.
Ve haşlanmaya bırakılır.
4 dakika pişirdikten sonra bir kevgirle servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Pul biber ve nane, tereyağı içerisinde az kavrulur ve yoğurdun üzerine eklenir.