Artık erkenden bozulmayacak! İşte çilekleri muhafaza etme yöntemi

Çilek tüketmeyi sevenlerin en çok karşılaştığı durumlardan biri, bu meyvenin kısa sürede bozulmasıdır. Ancak söz konusu yöntem sayesinde daha uzun bir süre çilek bozulmadan kalabiliyor. İşte dikkat edilmesi gereken o yöntem…

Çileklerin tezgahlarda görülmeye başlamasıyla doğru muhafaza teknikleri de araştırılmaya başlandı. Kısa sürede bozulabilen çilek, belirli yöntemler sayesinde daha uzun bir süre aynı tazelikte kalabiliyor. Ancak ilgili yöntemleri bilmeyenler ya da uygulamayanlar, bozulmaması için çileği kısa sürede tüketmeye çalışıyorlar.

ÇİLEKLERİN BOZULMADAN SAKLANMASI

Çilek, içerisinde bulunan bileşenler sayesinde tam bir şifa kaynağı olarak bilinir. Ancak kısa bir süre içerisinde bozulması kimi zaman can sıkıcı bir hale de gelebiliyor. Çileğin bozulmadan daha uzun bir süre saklanabilmesi için şu yöntem denenebilir;

  • Bir kabın içerisine bir bardak su ve yarım bardak sirke koyulur. Alınan taze çilek hazırlanan karışımın içerisine koyulur. Sirkeli su 1'e 2 olarak arttırılabilir.
  • Çilekler sirkeli suyun içerisinde birkaç dakika bekletilir. Akabinde sirkeli suyun içerisinde bekletilen çilekler kağıt havlunun üzerine alınır ve kurumaları beklenir. Kurama işlemi tamamlandığında çilekler buzdolabında muhafaza edilebilir.
  • Sirke hem çileklerin üzerindeki bakterilerin yok olmasına yardımcı olur hem de çileğin bozulma durumunu ertelemeye faydalı olur.
  • ŞİFA DEPOSU ÇİLEK

    Çileğin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde;

  • Kanı temizleme konusunda yardımcı olur.
  • Sakinleştirici etkisi bulunur.
  • Stresin azalmasına faydalı olur.
  • Diş eti sağlığına faydalı olur.
  • Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Romatizma hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Çilek güçlü bir antioksidan kaynağı olarak bilinir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olur. Bu sayede daha sağlıklı çalışmasına da faydalı olur.
  • Cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur.