Arpacık soğan ve etin buluştuğu lezzet! Antep usulü tepside soğan kebabı tarifi

Gaziantep'in lezzetli kebap çeşitlerinden biri olan soğan kebabını kolayca evde de yapabilirsiniz. Arpacık soğan ve kırmızı etin buluşmasından elde edilen bu eşsiz lezzet aynı zamanda tam bir şifa deposudur. İşte Antep usulü tepside soğan kebabı tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Yapımı esnasında gözyaşlarınıza boğulacağınız tepside soğan kebabı, sofralarınızı şenlendirecek. Dünya çapında ün yapmış Gaziantep mutfağından çıkan bu lezzeti sizlerde kolayca evlerinizde yapabilirsiniz. Soğuk havalarda hem evinizin içini ısıtacak hem de midenizi bayram ettirecek. Kırmızı etin soğanın ve nar ekşisinin buluştuğu tepside soğan kebabıyla aniden gelemeye niyetlenen misafirlerinize hemen yapabilirsiniz. Ayrıca bu lezzet soğan sayesinde tam bir şifa deposuna dönüşüyor.

İŞTE ANTEP USULÜ TEPSİDE SOĞAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram dana etinden çekilmiş kıyım kıyma

Yaklaşık 1 kilo arpacık soğandan biraz büyük soğan

Bir tatlı kaşığı biber salçası

Bir çay kaşığı domates salçası

Pul biber, tuz ve karabiber

Bir buçuk su bardağı ılık su

3 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI;

Yalnız bir kere çekilmiş kırmızı etten elde edilen kıymanın içine tuz karabiber pul biber ekleyip iyice yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

Bir köşeye köfteleri koyup soğanları kabuklarıyla beraber iyice yıkayın.

Tam ortadan ikiye bölün. İçine köfteleri yerleştirin.

Bir buçuk su bardağı ılık suyun içine salçaları koyun karıştırın.

Tepsiye dizdiğiniz soğan kebaplarının üzerine bu suyu gezdirerek dökün.

Isıtılmış fırının içerisine tepsiyi koyup 45 dakika bekleyin.

Fırından çıkartıp üzerine nar ekşisini dökerek servis edin.

Afiyet ve şifa olsun...