Arnavut ciğerinin yapılığı merak ediliyor. Arnavut ciğerini herkes sevmez ama sevenler de genelde müptelasıdır. Arnavut ciğerinin püf noktası ciğerleri yıkamayın yıkarsanız sertleşir yenmez. 3 adımda Arnavut ciğeri tarifi haberimizde...
ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 su bardağı un
Tuz
Toz veya pul biber
Kızartma için;
3 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
Kuru Soğan
Kimyon
Maydanoz
Sumak
ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ
Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın. Afiyet olsun.