Arnavut ciğeri tarifi! Ciğerin iyi pişmesi için yıkamayın

Arnavut ciğeri tarifi iftara saatler kala araştırılıyor. Arnavut ciğerinin püf noktası ciğerleri yıkamayın yıkarsanız sertleşir yenmez. İşte iftar menüsüne Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...

Arnavut ciğerinin yapılığı merak ediliyor. Arnavut ciğerini herkes sevmez ama sevenler de genelde müptelasıdır. Arnavut ciğerinin püf noktası ciğerleri yıkamayın yıkarsanız sertleşir yenmez. 3 adımda Arnavut ciğeri tarifi haberimizde...

ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER

800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

1 su bardağı un

Tuz

Toz veya pul biber

Kızartma için;

3 su bardağı sıvı yağ

Servis için;

Kuru Soğan

Kimyon

Maydanoz

Sumak

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.

Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.

Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın. Afiyet olsun.