ARMUT REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Daha sonra oda sıcaklığında tenceremizdeki armut reçelini karıştırarak soğutma işlemine devam ediyoruz.
Soğutma işlemini gerçekleştikten sonra daha önce armut reçeli için ayarladığımız kavanozları sıcak suda bekletiyoruz. Kavanoz kapağının metal olmasında fayda vardır.
Kavanozlarınızı armut reçelinin bozulmaması için temiz bir bez ile iyice kurutmanız gerekiyor.
Armut reçelini kavanoz içerisinde bir parmak boyutunda boşluk kalacak biçimde kavanozlarınıza dökünüz. Ardından kavanozların hava almaması için kapaklarını iyice ve sert bir biçimde kapatınız.
Armut reçeli ile doldurduğumuz kavanozlarınızı ters çevirip soğumaya bırakınız.
Armut reçeli soğuduktan sonra serin, nemsiz ve ışık almayan bir yerde armut reçelini daha taze bir şekilde muhafaza edebiliriz.
Kavanozlar açıldıktan sonra armut reçelinin buzdolabında muhafaza edilmesine dikkat etmek gerekir. Taze, olgun ve yumuşacık armutlarla hazırladığınız lezzetli armut reçelini afiyetle yemeniz dileğiyle sağlıcakla kalın.