Arı ve kenelerden kurtulmanın yolları! Oysa onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş...

Arı ve kenelerden kurtulmanın yolları pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Çünkü kişilere rahatsızlık oluşturabilen arı ve keneler, bazı insanların adeta korkulu rüyası haline bile gelebiliyorlar. Ayrıca o ikilinden kurtulmanın oysa bu kadar basitmiş bile dedirtebilen bazı yolları da bulunuyor. İşte detaylar…

Arı sokması şişkinliğe ve kızarıklığa neden olabilirken, keneler insanlarda şiddetli sağlık sorunlarına da sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle yaz aylarında hem arılar hem de keneler büyük bir problem olarak da görülebiliyorlar. Bunun yanı sıra arı ve kenelerden kurtulmak için oysa onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş bile dedirtebilen bazı yollar bulunuyor. Nitekim söz konusu yollar aşağıda yer alıyor.

KENELERDEN KURTULMANIN YOLLARI

Kenelerden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Nitekim ciddi sağlık problemlerine de neden olabilen keneler, piknik alanları gibi yerlerde görülebiliyorlar. Ayrıca kenelerden adeta kurtulmak için şu yöntemler denenebiliyor;

  • Piknik alanları gibi yerlere gidildiğinde kene görülme ihtimali artabiliyor. Bu nedenle söz konusu alanlara gidildiğinde pantolon paçalarının çorapların içerisine sokulması öneriliyor.
  • Kapalı kıyafetlerin giyilmesi öneriliyor. Bu sayede vücuda tutunma ihtimalleri azalabiliyor.
  • Açık renkli kıyafetlerin giyilmesi tavsiye ediliyor. Nitekim açık renkli kıyafetler sayesinde üzerinize geldiğinde kolayca görülebilecekleri düşünülüyor.
  • ARILARDAN KURTULMANIN YOLLARI

    Arı sokması piknik alanlarında, yürüyüş alanlarında ya da farklı bir alanda gerçekleşebilir. Bu nedenle arı sokmasından çekinen pek çok insan arılardan kurtulmanın yöntemlerini de araştırabiliyor. Nitekim arılardan kurtulmak için şu yöntemler kullanılabiliyor;

  • Kişilerin yanlarında ağzı açık yiyecek bulunmaması, adeta onlardan kurtulmayı sağlayabilir. Çünkü arılar yemeklerin kokularını hissederek insanların yanlarına gelebilirler.
  • Sarımsak kokusunun arıları uzak tutabileceği düşünülüyor. Bu işlem için sarımsakların doğranıp birkaç gün suda bekletilmesi öneriliyor. Nitekim bu sayede doğal bir aroma oluşacağı ve onları uzak tutabileceği söyleniyor.
  • İBN-İ SİNA'NIN ARI SOKMASINA KARŞI ÖNERİLERİ

    Arı sokmasının tedavisi pek çok insanın uzun yıllardır araştırdığı bir konu olarak biliniyor. Nitekim İbn-i Sina'da bu konuda bazı önerilerde bulunuyor.

    İbn-i Sina, arı sokması durumunda ağrıyı giderebilmek için; kuru kişniş, mercan köşk ve soğutucu içeceklerin verilebileceğini tavsiye ediyor. Ayrıca ebegümeci suyu ve reyhan suyunun da losyon olarak tercih edilebileceğini belirtiyor. Ek olarak İbn-i Sina arı sokması durumunda; sirkenin, çamurun ve incirin de lokal olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

    DİĞER ÖNERİLER

    Arı sokmasının gerçekleştiği bölgeye buz uygulanması tavsiye edilebiliyor. Nitekim buzun şişkinliği ve ağrıyı azaltabileceği düşünülüyor. Bu işlem için bir bez veya kağıt havluya buz koyulabilir. Akabinde arı sokmasının gerçekleştiği bölgeye 15-20 dakika kadar tutulur. Bu yöntem arı sokması gerçekleştikten sonraki ilk gün birkaç saatte bir tekrarlanarak yapılabilir.

    Not: Arı sokmasına karşı yukarıda yer alan hem İbn-i Sina'nın önerilerinin hem de diğer önerilerin dikkatlice uygulanması gerekir. Nitekim hassas cilde sahip olanların ya da alerjik reaksiyon ihtimali bulunanların uzman bir doktora danıştıktan sonra kullanmaları gerekir. Bu sayede oluşabilecek herhangi bir alerjik reaksiyonun önlenmesi de sağlanabilir.

    İşte sivrisinek ve kenelerden kurtaran o koku! Meğer onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş