Arda Güler gibi yapıyor: Tüketen başarılı oluyor! Vitamini zirveye çıkarıyor

A Milli Futbol Takımında attığı golle hafızalara kazınan Arda Güler, birçok genç sporcuya da örnek oldu. Kendinden gururla söz ettiren Arda Güler gibi olmak isteyen genç sporcular için en önemli vitaminleri yazdık. İşte genç sporculara kalsiyum ve demir sağlayan meyveler, sebzeler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Şu sıralar herkesin gündeminde genç sporcu Arda Güler yer alıyor. A Milli Futbol Takımının hem genç hem de başarılı futbolcusu Arda Güler gibi olmayı düşünenlerin en önemli ihtiyacı kalsiyum ve demir. Çünkü kalsiyum ve demir sporcular için iki önemli mineraldir. Kalsiyum ve demir yüklü besinleri bir araya getirdik.

KALSİYUM HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Kalsiyum, kırılmaya ve stres kırıklarına karşı dayanıklı güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Kalsiyum açısından zengin gıdalar arasında süt, yoğurt ve peynir gibi az yağlı süt ürünlerinin yanı sıra brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler bulunur.

DEMİR HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Demir, vücudun ihtiyacı olan tüm bölgelerine oksijenin taşınmasına yardımcı olur. Demir açısından zengin gıdalar arasında yağsız et, tavuk, ton balığı, somon, yumurta, kurutulmuş meyveler, yeşil yapraklı sebzeler ve zenginleştirilmiş tam tahıllar bulunur.

PROTEİN NEDEN ÖNEMLİ?

Sporcular için diğer önemli nokta ise protein. Protein kasların oluşmasına ve onarılmasına yardımcı olur ve çoğu çocuk dengeli bir beslenme yoluyla bol miktarda protein alır. Protein açısından zengin gıdalar arasında balık, yağsız et ve kümes hayvanları, süt ürünleri, fasulye, fındık ve soya ürünleri bulunur.