Araştırmalar gösterdi! Mental sağlığınızı nirvana yaptıracak 3 rutin

Mental sağlık yani ruh sağlığı beden sağlığı ile birlikte yürüyor. Bu nedenle mental sağlığı korumanın ilk adımı egzersiz yapmak. Peki mental sağlık nasıl ayakta kalır? İşte detaylar...

Yapılan araştırmalara göre mental sağlığı korumak için iletişime açık olmak gerekiyor. Peki mental sağlık nasıl korunur? İşte detaylar...

MENTAL SAĞLIĞI KORUYAN 3 ALIŞKANLIK

16 saatlik oruç

16 saat oruç tutup gün boyunca 8 saati yemek yemeye ayırmak zihin sağlığını arttırmak için tercih edilen bir yöntem. Niye mi? Çünkü beynin fizyolojik değişikliklere uğrama yeteneğini arttırır, beden ve zihin sağlığına iyi gelir. Aynı zamanda oruç tutmak, beyin hücrelerinin büyümesini sağlar ve beyni güçlendirir.

Paketlenmiş gıdalardan kaçın

Paketlenmiş gıdalar beyni iltihaplandırıyor. Evet bu gıdalar her yerde ve kaçınmamız çok zor. Bu yüzden en azından tüketim miktarınızı aza indirin. D vitamini ve B12 Takviyesi alın. Yeterince B12 almayan insanların erken bilişsel düşüş gösterdiği söyleniyor.

Egzersizi ihmal etme

Fiziksel olarak aktif olmak zihin sağlığınız için çok önemli. Bilimsel araştırmalar egzersiz yapmanın beyni dinç tuttuğunu hatta gençleştirdiğini söylüyor. Pitssburg üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada iki grup insana egzersiz yaptırılmış. Bir grup sadece esneme hareketleriyle sınırlandırılırken diğer grup ise aerobik yapmış. Araştırma sonucu ise oldukça dikkat çekici. Esneme hareketi yapan grubun mental sağlığında iyileşme gözlemlenirken, aerobik egzersiz yapan grubun öğrenme ve hafıza kapasitesi yıl boyunca artmış.