Uzmanlar sıcak içeceklerin biraz ılıdıktan sonra içilmesini öneriyor. Kaynar içecekler kanseri tetikliyor. İşte detaylar...
Çin ve Amerika'da yapılan araştırmalarda; düzenli olarak sıcak ve hızlı tüketilen çay ve kahvenin vücuttaki mukozaları yakarak kişinin ağız bölgesinde kanser riskini 3 kat artırdığı ortaya çıktı.
BİRAZ DAHA SOĞUK TÜKETİLEBİLİR
Türkiye ve Orta Doğu toplumlarında sıcak çay tüketimi yoğun.
Bilimsel kanıtlar net bir şekilde gösteriyor ki sıcak çay tüketiminin ağız bölgesi kanser riskini artıran etkenlerden biri olduğu yönündedir.
Çay tiryakilerinin çayı çok sıcak değil de biraz daha soğuk tüketmeli.
YENİLENEN HÜCRELERİ KANSERLİ HALE GETİREBİLİR
Bilim insanları, içeceklerin aşırı sıcak şekilde tüketilmesinin yenilenen hücreleri kanserli hale getirebileceği yönünde de tespitte bulundu.