Araştırıldı! Yeryüzündeki en toksik yağ bu! Yemeklerinizde kullanmayın

Ayçiçek yağı sofraların ve yemeklerin vazgeçilmez unsuru. Peki yapılan araştırmalara göre en toksik yağ hangisi? İşte yanıtı...

Ayçiçek yağı uzmanlara göre ölçülü tüketilmeli. Peki ayçiçek yağının zararları neler? İşte yanıtı...

AYÇİÇEK YAĞININ ZARARLARI

Kızartmalarda tercih edildiğinde bir defa kullanılmalıdır. Birden fazla ısınan ve bekleyen yağ sağlık açısından tehlike arz eder. Kanser riskini oluşturmaktadır.

Aşırı tüketimde kişilerde sivilce ve yağlanma meydana getirmektedir. Sağlık açısından zararlarını görmek istemiyorsanız yemeklere yeterli miktarda ekleyip kullanmanız tavsiye edilir. Fazla tüketimde damarlarda tıkanıklığa da sebep olabilir.

Bu durum da kalp rahatsızlıklarına yer hazırlar.

Kadınlarda, menopoz dönemlerinde aşırı ayçiçeği yağı tüketimi meme kanseri riski oluşturmaktadır. Erkeklerde ise prostat kanseri riskini taşır. Olası bir hastalığı önlemek adına, kullanımda ölçülü olmak gerekir.